Lee Towers tot op het bot geraakt: ‘Ik vind het buitengewoon respectloos’

Tijdens het programma Renze werd de 77-jarige Nederlandse zanger Lee Towers recentelijk bekritiseerd vanwege zijn vertolking van “You’ll Never Walk Alone” ter ere van het jubileum van het lied.

Vooral het VI-trio, met name René van der Gijp en Johan Derksen, leverde kritiek door te stellen dat Towers vals zong. Towers is echter het niet eens met deze beoordeling.

In een reactie aan Shownieuws heeft Lee Towers zijn verbazing en teleurstelling geuit over de kritiek:

“Ik begreep dat niet. Allereerst vind ik het buitengewoon respectloos. Maar ja, ze hebben daar een soort van patent op,”

“Die mannen. Anderen afzeiken, dat is hun patent. En wie het ook is, ze tonen weinig respect voor andere mensen,” zegt Towers.

Hij suggereert dat het VI-trio vooral kritiek levert om financieel gewin: “Zolang ze miljoenen kunnen binnenhalen bij John de Mol”.


De zanger heeft aangegeven dat zijn focus voornamelijk ligt op het publiek dat van zijn optredens geniet.


“Ik lig er niet wakker van.” Ondanks de kritiek, blijft hij vastberaden om zich te richten op de positieve reacties en zijn liefde voor muziek.


Ondanks dat 2023 nog niet ten einde is, heeft de zanger al een reeks persoonlijke en professionele ervaringen doorgemaakt.


Met zowel persoonlijke tegenslagen als triomfen, is dit jaar voor hem zowel uitdagend als memorabel geweest.


Towers deelt dat hij dit jaar te maken heeft gehad met fysieke ongelukken, waaronder het breken van zijn hand en heup.


Naast de fysieke uitdagingen, heeft hij ook in zijn privéleven veranderingen doorgemaakt, met het verlies van enkele schoonzussen.

“`html


Onder filosofische overwegingen reflecteert hij op deze verliezen: “Dat hoort ook bij het leven. Pas dan realiseer je jezelf dat het toch allemaal heel betrekkelijk is.”


Vooruitkijkend naar 2024, spreekt Towers de hoop uit dat hij en zijn dierbaren gezond mogen blijven en kunnen genieten van elkaars gezelschap.


“Dat we gezond mogen blijven en mogen blijven genieten: van de kinderen, van de kleinkinderen, van de achterkleinkinderen, familie en vrienden. Pluk de dag en tel”

“`

Zegt hij, “Tel je zegeningen”.


Lee, ondanks zijn 77-jarige leeftijd, voelt zich nog steeds energiek en fit. Hij blijft actief door regelmatig te oefenen op de hometrainer en gaat tweemaal per week naar de sportschool. Over zijn conditie zegt hij:


Lacht hij, “Ik heb een conditie als een paard. Met een heupbreuk moet je revalideren, daar staat een jaar voor. Dat is iets waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Maar ja. Zo werkt dat natuurlijk niet”.


Towers beschrijft 2023 als een ‘ongelooflijk mooi jaar’, ondanks de uitdagingen die hij heeft moeten doorstaan.


Hij benoemt hoogtepunten zoals het kampioenschap van Feyenoord, een bijzondere ontmoeting met de koninklijke familie en het voor de dertigste keer zingen tijdens de marathon.


Het verhaal van Towers getuigt van veerkracht en optimisme, waarbij hij ondanks tegenslagen positief blijft.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven