Deze beelden gaat viraal: dame krijgt miljoenen likes op haar video!

likesjpg

Er is een groeiende populariteit van TikTok als platform waar gebruikers gemakkelijk kunnen verdwalen in een stroom van korte video’s.

Veel mensen worden aangetrokken tot het platform en besteden uren aan het kijken naar verschillende clips. TikTok herbergt een diversiteit aan influencers met uiteenlopende benaderingen en inhoud.

Sommige van deze influencers tonen werkelijke vaardigheden of talenten, zoals koken. Ze delen dynamische video’s van hun culinaire creaties, die niet alleen vermakelijk zijn om te bekijken, maar ook inspirerend zijn voor de kijkers om zelf de keuken in te duiken.

Aan de andere kant zijn er influencers wiens content vooral bestaat uit video’s en foto’s van henzelf, vaak bezig met playbacken of dansen.

Interessant genoeg behoren juist deze influencers vaak tot de meest bekende figuren op het platform. Neem bijvoorbeeld Leah Halton, een 23-jarige influencer met een aanzienlijk aantal volgers.

Op Instagram heeft ze 1,5 miljoen volgers, maar op TikTok overtreft ze dit met meer dan 8 miljoen volgers.


De realiteit verschilt echter van de verwachtingen, aangezien haar pagina niet is gevuld met informatieve of bijzonder vermakelijke video’s.


Leah’s TikTok-feed bestaat voornamelijk uit korte, enorm populaire, grappige gezichten trekkende of playbackende clips op populaire muziek. Deze clips duren vaak niet langer dan 10 seconden.

Een van haar video’s heeft bijna 700 miljoen keer views en 46,7 miljoen likes verzameld, waarmee het een van de meest gelikete video’s op TikTok is. Dit werpt de vraag op waarom deze eenvoudige content zoveel aandacht trekt.

@looooooooch Summer😊#Inverted ♬ Praise Jah In The Moonlight – YG Marley


author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven