Last van bevroren autoruiten? Dankzij deze tips hoef je nooit meer te krabben!

In de wintermaanden gaat de temperatuur flink omlaag en dus komt het regelmatig voor dat de temperatuur onder het vriespunt komt. Als het een nacht flink gevroren heeft, is de kans groot dat de ramen van je auto bevroren zijn. Het krabben van de autoruiten wordt dan ook wel gezien als de meest vervelende klus in deze maanden. Maar dankzij de praktische tips in dit artikel kun je bevroren autoramen voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen

Heb je een bloedhekel aan ruitenkrabben en er kortweg ook geen tijd voor? Duik dan achter je computer en bestel een autohoes, geschikt voor jouw type wagen. Dit product is de beste oplossing om bevroren autoruiten te voorkomen. In de aanschaf zijn ze helemaal niet zo duur en je hebt er heel lang plezier van.

Plaatsen van kurk achter ruitenwissers

Niet alleen de ruiten maar ook de ruitenwissers zijn na een nacht flink vriezen vaak bevroren. Als je weet dat er de kans bestaat op vorst in de nacht, plaats dan een kurk tussen de ruitenwissers en de ruit. Door de kurk is het onmogelijk dat de ruitenwissers vast komen te zitten aan het voor- en achterruit. Drink je geen wijn en heb je dus geen kurk in huis, plaats dan gewoon de ruitenwissers omhoog.

Carport

Als je de ruimte hebt dan is het zeker de moeite waard om voor een carport te gaan. De carport kent vele voordelen en dankzij de carport kun je heel veel problemen voorkomen. Geen last meer van klevende hars, vogelpoep of besjes op de auto! het scheelt je veel tijd en de auto blijft mooi schoon.

Diepvriesspiegels rondom de zijspiegels

Over het algemeen beschikken de meeste auto’s over buitenspiegelverwarming, echter zijn er auto’s die hier niet over beschikken. Mocht jouw auto dat niet hebben dan kun je diepvrieszakjes gebruiken, makkelijk en effectief. Plaats het zakje om je spiegels, doe er een elastiekje omheen en geniet van zijspiegels die in de ochtend niet bevroren zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven