Koningspaar op vingers getikt: ‘Onderschat dat niet het is een moeilijke verandering’🙏😌

Prinses Alexia is na een jaartje Wales weer teruggekeerd naar haar ouders in Nederland. In weekblad Story waarschuwt een gezinstherapeut Willem-Alexander en Máxima.

Volgens deze therapeut moet het koningspaar er rekening mee houden dat hun middelste dochter na dit jaar een stuk volwassener is geworden.

Alexia heeft toch wel een heel ander karakter dan haar zusje en grote zus Amalia en dus waarschuwt ze het koningspaar voor haar ‘rebelse’ karakter.

Zondag is het feest in het koninklijk huis want dan mag prinses Alexia zeventien kaarsjes uitblazen. Op haar zestiende vertrok ze alleen naar Wales.

,,Dat is vrij jong om ver van je ouders en je zussen weg te zijn”, vertelt gezinstherapeut Ingrid Riechelmann in weekblad Story.

,,Ik ben er natuurlijk niet bij geweest, maar naar wat ik ervan heb begrepen, zocht dit meisje de grenzen op en hield ze ervan om te experimenteren.”

,,Alexia zal opnieuw moeten invoegen in het gezin en zij moeten op hun beurt haar daar de ruimte voor geven.”

Het zal niet makkelijk zijn. ,,Je moet dat niet onderschatten”, aldus Ingrid. ,,Eerst woonde ze zelfstandig, nu moet ze zich weer aan de regels van de ouders houden. Dat is een moeilijke verandering.”

Máxima krijgt nog een advies van Ingrid in het weekblad. ,,Ik denk dat het voor Alexia heel goed zou kunnen zijn om een paar dagen alleen met haar moeder weg te gaan, quality time.

Ze is een jonge vrouw in ontwikkeling en dat één op één contact met haar moeder zullen zij allebei zeker gemist hebben het afgelopen jaar.”

Scroll naar boven