De schoonmaaktip! Dit is de reden waarom je knoflook moet gebruiken voor je toilet

Naast het feit dat knoflook een heerlijke smaakmaker is in vele gerechten, blijkt deze veelzijdige groente ook geschikt te zijn voor schoonmaakdoeleinden, zoals het reinigen van je toilet.

Hoewel velen het schoonmaken van de wc als een vervelende taak ervaren, kan het gebruik van knoflook dit klusje een stuk eenvoudiger maken.

Ondanks dat het misschien vreemd klinkt, bezit knoflook ontstekingsremmende en ontsmettende eigenschappen.

Knoflook bevat allicine, een stof die bekend staat om zijn sterke geur en effectief bacteriën en schimmels bestrijdt. Hierdoor is knoflook een nuttig hulpmiddel in de strijd tegen vuil en aanslag.

Het proces is eenvoudig: plaats een gepeld knoflookteentje in de toiletpot. Door dit elke twee weken te herhalen, zul je merken dat de frequentie van het schoonmaken van je toilet vermindert.

Een handige tip is om de knoflook ’s avonds of ’s nachts in de toiletpot te laten weken, zodat de reinigende eigenschappen van de knoflook gedurende de nacht effect hebben.

Als je de geur van knoflook in de badkamer wilt verminderen, kun je een teentje knoflook in het toilet leggen voordat je gaat slapen en deze de volgende ochtend doorspoelen. Op deze manier heb je overdag geen last van de geur.

Knoflook kan ook effectief zijn voor andere schoonmaakklusjes in huis.

Vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of kelder werkt het goed om schimmel en nare geurtjes te elimineren.

Het is dus de moeite waard om een extra netje knoflook mee te nemen bij je volgende supermarktbezoek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven