Ernstige gebeurtenis op Schiphol met KLM vliegtuig: Passagiers waren getuige

klmjpg

Op luchthaven Schiphol heeft zich vanmiddag een tragedie voorgedaan, waarbij een man om het leven is gekomen nadat hij in contact kwam met een draaiende vliegtuigmotor.


De Koninklijke Marechaussee (KMAR) bracht dit nieuws naar buiten via sociale media. Er is nog geen duidelijkheid over de identiteit van het slachtoffer, maar volgens geruchten zou het om een medewerker gaan.


Het tragische incident vond plaats tijdens de ‘pushback’, het moment waarop het vliegtuig gereed stond om te vertrekken.


De persoon kwam in aanraking met een van de draaiende motoren en heeft dit helaas niet overleefd. Schiphol heeft bevestigd dat er vandaag een vreselijk incident heeft plaatsgevonden waarbij een persoon in een vliegtuigmotor terecht is gekomen.


“Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, en we hebben zorg voor de passagiers en collega’s die dit hebben gezien.”

Na de veiligheidsinstructies, meldde een medewerker van het vliegtuig dat iemand ‘in de motor zou zijn gesprongen’.

Van de beelden blijkt dat het vliegtuig toebehoort aan KLM. Er ontstond een ‘hels kabaal’ gevolgd door rookontwikkeling.

De passagiers waren getuige van het incident terwijl ze aan boord van het vliegtuig waren. Ze zijn inmiddels geëvacueerd en opgevangen.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal een uitgebreid onderzoek uitvoeren naar het incident. Momenteel is nog niet bekend om welke vlucht het gaat en hoe dit heeft kunnen plaatsvinden.

Een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft gemeld dat ondanks de ernst van het ongeval, andere vluchten niet zijn vertraagd als gevolg hiervan.

1. Verschrikkelijk, sterkte voor alle betrokkenen
2. Wat afschuwelijk!
3. Wat een drama. Sterkte voor alle betrokkenen
4. Hoe kan dit in hemelsnaam gebeuren.
5. Wat erg! Passagiers en medewerkers hebben het zien gebeuren

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven