Wil jij op de kleintjes letten? Dit is de goedkoopste supermarkt in ons landje!

kassajpg

Als je zuinig wilt zijn, is het handig om te weten waar je het beste je boodschappen kunt doen. De kosten van levensonderhoud blijven stijgen en een bezoek aan de supermarkt kan behoorlijk prijzig zijn.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Gelukkig zijn er manieren om te bezuinigen op je dagelijkse uitgaven in 2024. Er zijn supermarkten die betaalbare opties bieden en je portemonnee wat kunnen ontlasten.

Door deze factoren betalen wij meer in de supermarkt dan onze buurlanden!

Hoewel de prijzen iets zijn gedaald ten opzichte van vorige jaren, betalen consumenten nog steeds gemiddeld 31% meer voor hun dagelijkse boodschappen dan twee jaar geleden.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

Door slim te winkelen, vooral bij supermarkten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, kun je de schade beperken.

Als we kijken naar de duurdere supermarktketens in 2024, zijn er enkele aanbevelingen op basis van een analyse van de Consumentenbond.

Spar, Poiesz en Picnic zijn mogelijk niet de beste keuzes als je op je budget let. Spar hanteert prijzen die ongeveer 15% boven het marktgemiddelde liggen, terwijl Poiesz en Picnic respectievelijk 9% en 4% hoger zitten.

Lidl geeft 55-jarige vrouw geen toegang tot de winkel: ‘Kijk hoe je eruitziet’

Coop volgt met een verschil van 3%. Het loont echter nog steeds om deze winkels te bezoeken tijdens promoties of aanbiedingen.

Aldi-manager onthult supermarktgeheim: ‘Hebben trucjes bij de kassa’

Kiezen voor huismerkproducten kan ook aanzienlijke besparingen opleveren, aangezien ze gemiddeld 40% goedkoper zijn dan A-merken.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Sommige supermarkten bieden betere deals dan het gemiddelde. Jumbo en Albert Heijn hebben prijzen die 1% onder het gemiddelde liggen, terwijl Aldi en Lidl nog voordeliger zijn met 3% onder het gemiddelde. Ook Dekamarkt (-4%), Hoogvliet (-5%) en Vomar (-6%) behoren tot de voordelige keuzes.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

In prijsvoordeel is Dirk de absolute topper, waar je gemiddeld 8% minder betaalt voor je boodschappen. Als voorbeeld: een brood dat normaal gesproken €3,50 kost, vind je bij Dirk voor ongeveer €3,22.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven