Als je een lange werkdag achter de rug hebt of net uit bent geweest, dan is er vaak één snack die eruit springt: de döner kebab.
Of je nu na het werk door de stad slentert of na een avondje feesten de club verlaat, de verleiding van een sappige kebab is moeilijk te weerstaan.
Heb je je ooit afgevraagd wat er precies in die kebab zit? Voor één man veranderde een bezoek aan een kebabfabriek volledig zijn kijk op deze geliefde snack.
“Er is maar één ding waar je aan kunt denken: een dikke, vette, smerige kebab, natuurlijk.” zo vertelt hij. Ondanks beweringen van sommige producenten dat hun kebabs hoofdzakelijk lamsvlees bevatten, blijkt dit niet altijd het geval te zijn.
Een medewerker van de fabriek onthulde dat er gevallen zijn waarbij varkensvlees werd aangetroffen.
Verkochten kebabs die als lamsvlees werden verkocht, wat vooral voor de moslimgemeenschap onaanvaardbaar is.
Dieper gedoken werd door het naar een DNA-laboratorium sturen van negen kebabs uit verschillende zaken voor een grondige analyse.
“Absoluut onaanvaardbaar voor de moslimgemeenschap, zijn er zelfs gevallen geweest waarin varkensvlees is aangetroffen,” zei de fabrieksmedewerker.
Paul Hancock, forensisch wetenschapper, heeft de kebabs onderzocht op sporen van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip, en zelfs exotischer vlees zoals paard of ezel.
Toch was de uitkomst behoorlijk zorgwekkend: ”slechts één van de negen geteste kebabs bevatte uitsluitend lamsvlees.”
1. Voor de moslimgemeenschap is dit absoluut onaanvaardbaar!
2. Dit onderzoek onthult dat de inhoud niet altijd is wat je denkt…
3. Grote kans dat je de kebab voortaan niet meer neemt!
4. En zo worden de consumenten voor de gek gehouden!
5. De uitkomst van het onderzoek is absoluut zorgwekkend!