Kasteel van Doornroosje in de Efteling is weer open: Wat is er gebeurd?

doornjpg

In Nederland is de Efteling beroemd als het grootste en mooiste attractiepark, met diverse prijzen op zijn naam.


In 2017 werd de Efteling zelfs uitgeroepen tot het “mooiste en beste park ter wereld” door Amerikaanse beoordelingen. Echter, ondanks deze erkenning uiten Nederlandse bezoekers regelmatig kritiek op de stijgende prijzen.


Dit jaar zijn de toegangsprijzen voor het eerst boven de 50 euro gestegen, evenals de kosten voor eten en drinken op het park. Frisdranken zijn zelfs duurder dan in Disneyland Parijs.


Deze prijsstijgingen worden deels gerechtvaardigd door de hoge kosten voor het onderhoud en de renovaties die vereist zijn om het park in topconditie te houden.


Een recent voorbeeld van deze renovaties is het kasteel van Doornroosje, dat de afgelopen maanden uitgebreid is opgeknapt.


Het kasteel was voor meer dan zes maanden gesloten voor renovatie, wat enige overlast met zich meebracht voor bezoekers.


Niet alleen de buitenkant van het kasteel kreeg een opfrisbeurt, maar ook de voorgevel van Doornroosje zelf onderging vernieuwingen.


Verrassend genoeg lijken haar gelaatstrekken aanzienlijk te zijn veranderd, wat tot speculatie leidt of ze mogelijk dezelfde plastisch chirurg als Barbie heeft bezocht.


Of dit een practical joke van een bouwvakker was of dat Doornroosje nu een interessante attractie wordt voor een ander publiek, blijft voorlopig nog een vraag.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven