Er is meer aan de hand: De reden waarom Jumbo Visma niet door wil gaan met Jutta Leerdam!

WhatsApp Image 2024 04 24 at 083343jpg

In een recent nieuwsblog rapporteerde Jutta Leerdam gisteren dat ze volgend seizoen afscheid neemt van haar iconische gele schaatspak.

Deze aankondiging heeft tot speculatie geleid over eventuele interne spanningen binnen haar team. In een persoonlijk bericht deelde Leerdam haar gevoelens:

Verbazing bij video: Jutta Leerdam heeft plotseling dikke lippen!

“Ik wilde even laten weten dat ik komend seizoen niet in het geel zal schaatsen. Ik heb op dit moment in mijn carrière iets anders nodig.”

Jutta Leerdam doorbreekt mediastilte: ‘Er zijn al zoveel dingen gebeurd’

”Ik had een paar moeilijke weken om hierover na te denken, aangezien het twee jaar voor de Olympische Spelen was.”

Jutta Leerdam in het bekendste mannenblad: ‘Hier alvast een heerlijk voorproefje’

”Ik heb echter altijd mijn gevoel, instinct en hart gevolgd en weet wat ik hierna wil doen. Ik wil de sponsors bedanken, al mijn coaches en vooral Jac, al mijn fysio’s, mijn teamgenoten. Ik heb een geweldige tijd gehad met jullie. Het is tijd voor iets anders.”

Jutta Leerdam in het bekendste mannenblad: ‘Hier alvast een heerlijk voorproefje’

De reactie op dit nieuws op sociale media was snel, waarbij Jesse opmerkte: “Grappig. Toch wel een totaal anders bericht dan Jumbo-Visma er zelf uitgooit!”

Jutta Leerdam in het bekendste mannenblad: ‘Hier alvast een heerlijk voorproefje’

Leerdam reageerde scherp op deze opmerking met: ”Heel jammer en respectloos!” Dit suggereert mogelijke dieperliggende redenen voor haar vertrek.

Volgens Sven Kramer van de schaatsploeg had Leerdam een aantrekkelijk voorstel afgewezen: “We hebben Jutta een zeer mooi aanbod gedaan om de samenwerking voort te zetten.”

Jutta Leerdam gaat door een zware periode en staat telkens op het punt van huilen

”Daarbij hebben wij een heldere visie over hoe die samenwerking met elkaar in te vullen.”

In onze ogen ontbrak vanuit Jutta de vereiste overtuiging en toewijding om succesvol samen verder te gaan, waardoor we vorige week hebben besloten om de gesprekken te beëindigen en de samenwerking te stoppen.

Jutta Leerdam klapt uit de school over ex Koen: ‘Er zijn dingen gebeurd die niet oke zijn’

Ook heeft het team recentelijk andere veranderingen aangekondigd: “We hebben duidelijke keuzes gemaakt de afgelopen tijd. Er is afscheid genomen van veel schaatsers.”

Jutta Leerdam klapt uit de school over ex Koen: ‘Er zijn dingen gebeurd die niet oke zijn’

“We gaan opnieuw bouwen en kiezen voor een jonge groep sporters, die vanuit een gezamenlijke ambitie de komende twee jaar hard gaan werken richting de Olympische Spelen van Milaan in 2026.”

Jutta Leerdam overspoeld met meest vreselijke berichten:

De exacte redenen achter de breuk tussen Leerdam en haar team zijn nog niet volledig duidelijk. Leerdam zelf heeft recentelijk een positieve update geplaatst vanuit Puerto Rico, waar ze verblijft met haar vriend Jake Paul:

Jake Paul maakt blunder door deze foto van Jutta online te zetten!

“Wanneer mensen je voor de honderdste keer teleurstellen in je leven en je vriendje je opvrolijkt door een dansje te doen!” Dit impliceert dat er mogelijk meer aan de hand is achter de schermen.

Volgers reageren massaal op post van Jutta en Jake Paul: ‘Moderne versie van Pamela Anderson’

Fans speculeren dat de frequente reizen tussen Amerika, Puerto Rico en Nederland voor zowel haar relatie als het schaatsen een uitdaging vormen.

Jutta Leerdam in het bekendste mannenblad: ‘Hier alvast een heerlijk voorproefje’

Dankzij het privévliegtuig van Paul zijn deze reizen mogelijk, maar het vergt veel van haar tijd. Verdere details over de situatie zullen naar verwachting binnenkort naar buiten komen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven