Zweedse politie denkt dat Joost Klein aangeklaagd zal worden: ‘De vooruitzichten zijn gunstig’

joost 1 1jpg

Er zijn sterke aanwijzingen dat het Openbaar Ministerie Joost Klein (26) zal aanklagen, zoals de Zweedse politie heeft ontdekt.


Na een onderzoek naar een incident achter de schermen van het Eurovisiesongfestival, waarbij Klein naar verluidt betrokken was bij een confrontatie met een cameravrouw, kwam deze ontwikkeling naar voren.


Emil Andersson, hoofd van het politieonderzoeksteam in Malmö, heeft aan de Zweedse omroep SVT laten weten dat de kans op een rechtszaak groot is.


“De vooruitzichten zijn positief en we verwachten hoogstwaarschijnlijk een rechtszaak,” verklaarde Andersson. Een woordvoerder van de Zweedse politie kon dit echter niet bevestigen in reactie op het ANP.


Hoewel het dossier nog niet is overhandigd aan het Openbaar Ministerie, wordt dit verwacht begin juni.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Volgens Andersson is de gebruikelijke duur van een zaak zoals die van Klein tussen zes en acht weken. In dit geval is echter sprake van een versnelde juridische procedure, mede mogelijk gemaakt door sterk bewijsmateriaal en de geringe ernst van het misdrijf.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Klein heeft hierdoor al een voorlopige datum ontvangen voor de behandeling van zijn zaak. Het management van Joost Klein was niet bereikbaar voor commentaar.


De klacht tegen Klein is ontstaan na een incident op het Eurovisiesongfestival, waar een medewerkster beweerde dat Klein een bedreigende beweging maakte omdat zij hem tegen de afspraken in filmde.


Na het politieonderzoek heeft de organisator van het songfestival, de European Broadcasting Union (EBU), besloten Klein te diskwalificeren voor de finale. Joost Klein zelf heeft nog geen inhoudelijke reactie gegeven op de situatie.


Joost heeft al een datum ontvangen voor de behandeling van zijn zaak!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven