Joost Klein heeft het goed: Zoveel kost een optreden van een uur!

joost 1 1jpg

De aanwezigheid van Joost Klein in de media heeft een piek bereikt na zijn recente verschijning op het Eurovisie Songfestival. Nieuwsgierig naar de prijs voor een uur durend optreden van Joost Klein?

Dit jaar zou Joost Klein Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met zijn nummer “Europapa.”

De bookmakers beschouwden hem als een van de kanshebbers voor de overwinning. Dit werd bevestigd tijdens de tweede halve finale, waar hij zijn nummer voor het eerst live ten gehore bracht aan het grote publiek.

De menigte in Malmö, Zweden, was laaiend enthousiast en Klein plaatste zich met gemak voor de finale. Echter, zijn Eurovisie avontuur eindigde abrupt toen hij werd gediskwalificeerd een dag later.

De onvoorziene diskwalificatie heeft echter ook positieve neveneffecten voor de 26-jarige artiest uit Friesland.


Binnen 24 uur was de toename van zijn Instagram-volgers van 600.000 naar bijna 2 miljoen. Zijn lied “Europapa” werd ook een hit over de hele wereld. Zijn vergoeding heeft ook geprofiteerd van deze gebeurtenis.


Voor een optreden van een uur vraagt de zanger hoeveel? Voordat hij aan het Songfestival deelnam, had Klein al een grote, voornamelijk jonge aanhang.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Eerder had hij succes in Nederland en Duitsland met het nummer “Friesenjung.” Klein vraagt minimaal €50.000 voor een optreden van 45 minuten tot een uur, wat hem een van de duurste artiesten maakt om te boeken in Nederland.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Dit is aanzienlijk hoger dan de vergoeding van zanger Marco Schuitmaker van Engelbewaarder en zelfs hoger dan die van Suzan & Freek.


1. Hij presteert beter dan de meest gewilde artiesten van ons landje!
2. Wat een bedrag, het is verrassend!
3. Deze kerel heeft niets om zich zorgen over te maken!
4. Dit bedrag zal alleen maar toenemen!
5. Het kan niet sneller verdiend worden.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven