Joost Klein zegt eindelijk wat hij denkt: ‘Je kunt me niet stoppen’

WhatsApp Image 2024 05 20 at 132612jpg

Joost Klein trad zondagavond op voor het eerst sinds zijn diskwalificatie van het Eurovisie Songfestival. Vanaf 20.45 uur stond hij een uur lang op het podium van het Freshtival in Enschede, waar hij het publiek bedankte met de woorden: “voor jullie liefde.”

Met een verkorte hardstyleremix van zijn Songfestival-nummer “Europapa” opende Klein zijn show. Hij riep aan het begin van zijn optreden: “Ik ben nu een internationale artiest, ik houd van jullie allemaal.”

Gedurende de show maakte Klein geen enkele opmerking over zijn diskwalificatie. Aan het einde van zijn optreden zei hij: “Ik weet dat iedereen aan het wachten is tot ik iets verkeerds zeg, maar ik lach gewoon.”

Met de woorden: “Mijn naam is Klein en je kunt me niet klein krijgen, ouwe,” liet Klein weten overweldigd te zijn door de enthousiaste menigte.

Terwijl het publiek juichte, klapte en floot, hield hij een moment stilte. Met de woorden: “Bedankt voor jullie liefde,” richtte hij zich tot zijn fans en voegde eraan toe: “We hebben meer liefde nodig.”

In zijn story op Instagram plaatste Klein een bericht met de tekst “Love always wins” en een blauw hartje.

Ondanks het afspelen van een korte remixversie van “Europapa”, heeft Klein het nummer niet volledig gezongen.

Hij bracht echter nummers als “Friesenjung,” “Droom Groot” en “Wachtmuziek” ten gehore, en introduceerde ook drie nieuwe nummers.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De locatie waar Klein optrad, was al ongeveer 45 minuten voor aanvang van zijn show helemaal vol. Het gebied rond het podium was afgezet met hekken en beveiligers, zo meldde onze verslaggever ter plaatse.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

In de buurt van het podium was ruimte voor ongeveer achtduizend aanwezigen, terwijl het totale aantal bezoekers van het festival rond de 30.000 bedroeg.

Om de menigte onder controle te houden, werden hekken geplaatst vlakbij de tent en deze werden rond 21.00 uur gesloten. Vanuit de lucht hield de organisatie ook toezicht op de drukte met behulp van drones.

1. Eindelijk doorbreekt hij de stilte, werd tijd.
2. Joost heeft uiteindelijk toch meer gezegd dan verwacht.
3. Dit zei hij aan het begin en aan het eind van zijn optreden:
4. Zijn diskwalificatie heeft hem nu al veel opgeleverd!
5. Joost lacht het hardst van allemaal!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven