Joost Klein verdient veel geld: Dit grote bedrag moet je betalen voor een optreden van een uur!

joost 1 1jpg

De krantenkoppen worden gedomineerd door Joost Klein na zijn controversiële diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival. Wat zijn de kosten voor een optreden van Joost Klein van een uur?

Deze Nederlander zou dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met zijn nummer “Europapa.”

Volgens de bookmakers was hij een van de favorieten voor de eindoverwinning. Dit werd duidelijk tijdens de tweede halve finale, waar hij zijn nummer voor het eerst live ten gehore bracht voor het grote publiek.

De hele zaal in het Zweedse Malmö was laaiend enthousiast, en Klein kwalificeerde zich moeiteloos voor de finale. Helaas kwam het niet zover. Een dag later werd aangekondigd dat Klein gediskwalificeerd was.

Ondanks de teleurstelling van de diskwalificatie, heeft dit positieve gevolgen voor de 26-jarige Fries.

Binnen een dag groeide het aantal volgers van de zanger op Instagram van 600.000 naar bijna 2 miljoen, terwijl zijn nummer “Europapa” internationaal een hit werd. Zijn inkomsten zijn hierdoor ook gestegen.

Wat rekent de zanger voor een uur optreden? Voor zijn deelname aan het Songfestival, had Klein al een aanzienlijke fanbase, voornamelijk jongeren.

Eerder behaalde hij succes in Nederland en Duitsland met het nummer “Friesenjung.” Voor een optreden van 45 minuten tot een uur vraagt Klein minimaal € 50.000, waardoor hij een van de duurste artiesten is om te boeken in Nederland.

Zijn gage is aanzienlijk hoger dan die van zanger Marco Schuitmaker en zelfs hoger dan die van Suzan & Freek.

Wow wat een bedrag zeg! Hoeven geen medelijden te hebben met Joost Klein!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven