Johan Derksen zegt eerlijk wat hij van Ali B vindt: ‘Denkt dat hij heel geliefd is’

WhatsApp Image 2024 06 17 at 085637jpeg

Wanneer er aantijgingen worden geuit tegen een bekende man in Nederland over seksueel grensoverschrijdend gedrag, is de uitgesproken mening van Johan Derksen altijd te verwachten.

In het geval van Ali B, die met beschuldigingen van verkrachting en aanranding geconfronteerd wordt door meerdere slachtoffers, waaronder Ellen ten Damme, heeft Johan Derksen duidelijk zijn mening geuit.

Ondanks dat Ten Damme geen aangifte heeft gedaan, heeft het Openbaar Ministerie haar verklaring meegenomen in de aanklacht die op 12 juni 2024 voor de rechtbank in Haarlem behandeld werd. Op 14 juni heeft het OM een gevangenisstraf van drie jaar geëist.

Op de vraag wat hij vindt van deze zaak, heeft Johan Derksen kritisch gereageerd: “Nou, kijk… Ik heb vaak geprobeerd om mensen die gecanceld zijn te verdedigen, ook collega’s.”

Johan Derksen over zijn afwezigheid:

Na de zaak te hebben gevolgd, beoordelde Johan Derksen de situatie met Ali op deze manier: “Ja, dit is niet meer te verdedigen. Die heeft zijn eigen carrière volkomen vernietigd…”

Johan Derksen biedt echter wel enig advies aan Ali: “Ik vind wel dat er sprake is van trial by media. Daar wordt wel eens laatdunkend over gedaan.”

Johan Derksen haalt uit naar deze bekende Nederlander: 'dan ben je niet goed bij je hoofd'

“Ali’s kinderen en vrouw kunnen de eerste vijf jaar niet naar de supermarkt. Als ik zou mogen kiezen tussen die drie jaar gevangenisstraf of een column van Angela de Jong, dan pak ik die drie jaar.”

Bron klapt uit de school over Ali B en Breghje: Vreemd gedrag op luchthaven en in vliegtuig!

Hoewel Johan Derksen kritisch is, verdedigt hij toch Ali enigszins: “Nee, er is weinig hoop voor die jongen.”

Bron klapt uit de school over Ali B en Breghje: Vreemd gedrag op luchthaven en in vliegtuig!

“Ik zag hem. Ali denkt dat hij heel populair is, maar haast heel Nederland vindt hem een ontzettend irritante klootzak.”

Bron klapt uit de school over Ali B en Breghje: Vreemd gedrag op luchthaven en in vliegtuig!

“Hij dacht het met zijn charme te redden, maar aan sommige zaken is niets meer te redden… Ik vind dat Ali straf verdient, maar dat hij ook al een behoorlijk stuk van zijn straf heeft gezeten.”


1. Johan zoals we hem kennen!
2. Hij laat even goed weten hoe hij over de kwestie denkt!
3. Volgens Johan valt deze jongen niet meer te redden
4. Johan Derksen ventileert even zijn ongezouten mening!
5. Hij heeft niets positiefs te melden over de rapper!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven