Jip openhartig over de nare situaties waar zij doorheen is gegaan in haar leven!😱😥

In het programma Over Mijn L!jk was vorige seizoen Jip één van de deelnemers die we mochten volgen.

Jip heeft helaas een hersentumor, maar blijft ondanks alles toch positief in het leven staan. Het liefst ontdekt ze de wereld, samen met haar partner en dochtertje.

Haar ziekte is uiteraard ontzettend zwaar en dit brengt helaas ook ellende met zich mee maar buiten de ziekte om heeft Jip nog veel meer drama’s meegemaakt.

Jip neemt haar volgers mee door een periode van haar leven, want helaas heeft ze nog veel meer ellende op haar pad gehad.

Samen met haar ouders vertrok Jip in 2013 naar de Ardennen. Ze besloot om alleen een wandeling te gaan maken door het bos.

Ze wilde graag wandelen omdat ze zich erg onrustig voelde. Tijdens de wandeling ging het helaas mis, Jip kreeg haar eerste epileptische aanval.

In het ziekenhuis werden er onderzoeken gedaan en helaas kreeg ze van de artsen te horen dat ze een hersentumor heeft.

Haar artsen gaven haar het nieuws dat ze nog vijf tot vijftien jaar heeft, uiteindelijk zal zij toch door de tum0r te komen overl!jden.

In het programma konden de kijkers zien dat Jip ondanks alles toch positief in het leven staat. Ze wil de wereld ontdekken en zal zich niet tegen laten houden door haar ziekte.

Maar Jip draagt nog veel meer ellende met zich mee. Sinds het jaar 2013 heeft ze veel ellende op haar pad gekregen en dit deelt ze dan ook met haar volgers.

,,In 2013 werd mijn schedel gelift en werd ik verlamd wakker”, begint Jip haar heftige verhaal. ,,Een jaar later werd ik opgesloten voor 6 maanden.”

Een jaar later kreeg Jip te maken met interne bloedingen en woog ze nog maar 38 kilo. Haar gezondheid was niet goed.

,,Datzelfde jaar ging ik, ondanks verlamde voet, alcohol drinken en fietsen om 5 uur ’s ochtends en werd ik wakker op de spoed zonder voortanden.”

In 2015 besloot ze te gaan reizen en ook in dit jaar kreeg de positieve Jip een heleboel nare ervaringen op haar pad.

,,Ik zat in een nachtbus in de Himalaya en de man achter me hield mijn borsten vast”, vertelt ze verder. ,,Ik liep alleen de Annapurna en besefte me dat als ik viel, niemand me ooit zou vinden; ik viel meerdere malen.”

Tijdens een bootreis van Aqaba naar Nuweiba kreeg Jip een rare vraag van de kapitein. ,,De kapitein vroeg of ik mee ging naar het toilet. Op die overtocht verdween mijn paspoort.”

Ook in Cairo voelde ze zich niet veilig. ,,In Cairo reed ik met een bestuurder aan de ketamine”, aldus Jip. ,,Een paar keer dacht ik dat ik do0d ging tijdens een epileptische aanval.”

Kortom een hele opsomming van heftige ervaringen, maar toch blijft Jip positief naar de toekomst en het leven kijken.

Aan haar volgers kan zij gelukkig ook goed nieuws vertellen. Ze heeft namelijk de uitslag van de MRI scan gekregen en deze is positief.

,,Even goed nieuws van dit verdwaalde hoofd. Ik heb mijn dossier bekeken om te zien wat de radioloog schreef over mijn beautiful brains.

‘Stabiele ziekte’, ‘geen pathalogische aankleuringen tov afgelopen onderzoek’, wat betekent goed nieuws voor mij.”

Over de auteur

Scroll naar boven