Japanner gaat als hond door het leven: ‘Mensen zijn het gewoon niet gewend’

Toco, een Japanner, heeft van jongs af aan een unieke en vreemde droom gehad: hij wilde altijd al een hond zijn.

Om deze wens werkelijkheid te laten worden, heeft hij onlangs een kostuum van een bordercollie aangeschaft, dat maar liefst 12.480 dollar kostte.

Toco leeft zijn droom uit door te blaffen en te kwispelen, hoewel hij bezorgd is over hoe zijn vrienden hierop zullen reageren.

“`html


Hij uitte zijn zorgen in een gesprek met de Britse krant Mirror: “Ik vertel er maar zelden iets over tegen mijn vrienden omdat ik bang ben dat zij mij raar vinden.”


“Toen ik mijn familieleden en vrienden vertelde dat ik wil verdergaan als een dier, keken ze erg verbaasd en dat heeft me erg gekwetst.”


De fascinatie van Toco om een huisdier te zijn, gaat terug tot zijn kindertijd. Hij reflecteert: “Ik vraag me af of het een verlangen naar iets was.”

“`transformatie ondergaan heeft”, zei Toco.

Toco heeft inmiddels verschillende vaardigheden ontwikkeld om meer op een hond te lijken. Hij eet nep hondenvoer en bootst het luie gedrag van een hond na.

Soms gaat hij zelfs naar buiten voor een wandeling in zijn kostuum. “Mensen kijken dan heel vreemd naar me, maar dat stoort me niet. Ze zijn gewoon niet gewend aan zoiets”.

Het kostuum is gemaakt door Zeppet, eenHet Japanse bedrijf staat bekend om zijn werk in sculpturen en filmmodellen, waarvan het maken maar liefst 40 dagen kostte. Dit kwam mede door de voortdurende verzoeken om verbeteringen van Toco.

Nu het kostuum perfect past, ervaart Toco zich volledig als een hond en vindt hij veel steun binnen een gemeenschap van mensen die zich ook als huisdieren voordoen. Over deze ervaring zegt Toco:  “Dat doet me goed”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven