Had toch meer verwacht: Dit magere inkomen verdient een GTST acteur per maand!

WhatsApp Image 2024 04 12 at 162559 3jpg

Met het 34ste seizoen dat zijn einde nadert, nadert ook de seizoensfinale van het Nederlandse televisiedrama “Goede Tijden, Slechte Tijden”.

Het gemiddelde salaris van een GTST-acteur heeft ons toch verbaasd, ondanks de langdurige populariteit van de serie.

Namen als Katja Schuurman, Erik de Vogel, Isa Hoes, Fajah Lourens, Babette van Veen en Ferry Doedens komen naar voren als we kijken naar succesvolle acteurs die hun carrière zijn gestart in GTST.

Voormalig vlam Katja Schuurman doet onthulling: ‘Ze wilde wel zes keer per dag’

Het is dus begrijpelijk dat veel aspirant-acteurs dromen van een rol in deze serie, maar vaak blijken de verdiensten niet hoog te zijn.

Om rond te komen, zijn acteurs vaak genoodzaakt om nevenactiviteiten te ondernemen. Zo deelde Fajah Lourens haar ervaring van het begin van de jaren 2000 in de soap, waar ze begon met een salaris van €1350 en drie jaar later de serie verliet met €2000 op zak.

Enorm groot verdriet voor Fajah Lourens: ‘Ik denk wel dat dit had moeten gebeuren’

Tijdens die periode moest ze extra geld verdienen door handtekeningen uit te delen op de kermis, maar ze beschouwt deze tijd als waardevol voor haar carrière.

Enorm groot verdriet voor Fajah Lourens: ‘Ik denk wel dat dit had moeten gebeuren’

Bij haar terugkeer naar Meerdijk onthulde Babette van Veen dat ze lang niet zoveel verdiende als tussen de €5000 en €7000 netto.

Naast haar rol in de soapserie is ze ook actief in theater en heeft ze haar eigen kledinglijn.

Met de groei van sociale media zoeken meer sterren naar manieren om extra inkomen te genereren naast hun werk als acteur, en dat is begrijpelijk.

Uit het feit dat velen terugkeren naar de set of er lang blijven, blijkt het plezier dat ze halen uit hun werk. Al meer dan 25 jaar spelen Erik de Vogel en Caroline de Bruijn in de serie.

Er wordt niet precies onthuld hoeveel ze verdienen, maar ze geven aan dat het salaris ergens tussen de Balkenendenorm en een bovengemiddeld salaris ligt. Naar verluidt zou dit bedrag op €10.000 euro bruto per maand liggen per persoon.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven