Zoektocht naar informatie: 75-jarige man in rolstoel slachtoffer van beroving in Breda op zaterdagmiddag

oudje 1jpg

Er vond een brute beroving plaats op een rustige zaterdagmiddag in Breda waarbij een 75-jarige man in een rolstoel het slachtoffer werd.

Langs de Langendijk werd de man benaderd door een jongeman met een vraag over de tijd bij het Dr. Struykenplein.

Na een kort gesprek gingen ze ieder hun eigen weg, of zo leek het.

Plotseling voelde de oudere man echter twee handen rond zijn nek die met kracht zijn twee gouden kettingen grepen en wegrukten.

De dader, een jongeman, maakte zich snel uit de voeten en rende in de richting van de Jacob Catsingel.

De man was behoorlijk geschrokken door het voorval, vooral omdat hij onderweg was om bloemen te kopen voor Moederdag. De politie heeft gemeld dat de man verwondingen aan zijn nek heeft overgehouden aan de aanval.

Een beschrijving van de vermoedelijke dader onthult dat hij een jonge man is, ongeveer 17 à 18 jaar oud, met een lengte van ongeveer 1.80 meter. Hij heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk, zwart haar en een gladgeschoren gezicht.

Tijdens de beroving droeg de dader een zwarte spijkerbroek en een gestreept T-shirt. De lokale politie doet een beroep op iedereen met informatie om zich te melden, in de hoop snel de dader te vinden en gerechtigheid te brengen voor het slachtoffer.

Verschrikkelijk! Lees hier het signalement van de dader:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven