Heb jij een e-bike? Met deze tips kun jij veilig deelnemen aan het verkeer!

Een elektrische fiets, wordt ook wel e-bike genoemd en is voor heel veel mensen een uitkomst. Vooral ouderen mensen en mensen die grote afstanden moeten fietsen, maken graag gebruik van deze fiets. Doordat deze fiets beschikt over een elektrische ondersteuning, wordt men niet zo snel moe. Wel is extra voorzichtigheid geboden want aan de e bike kleven ook een aantal nadelen, zo is de fiets zwaarder en gaat deze sneller. In dit artikel geven we een aantal tips om met de e bike veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer.

Maak de juiste keuze e-bike

Het is altijd raadzaam om een specialist te raadplegen als je er aan denkt om een e bike aan te schaffen. Een e bike kost meer dan de gewone standaard fiets en dus is het belangrijk dat je wel een e bike aanschaft die bij jou past. Kijk vooral naar jouw persoonlijke voorkeuren en probeer diverse modellen uit.

Stel je zadel op de juiste hoogte in

Het is ontzettend belangrijk dat je met een e bike met beide benen de grond goed kan aanraken en dus is de hoogte van het zadel belangrijk. Doordat deze fiets sneller gaat dan de gewone fiets, is het noodzakelijk dat het op en afstappen gemakkelijk gaat.

Maak slim gebruik van trapondersteuning

Alvorens je de fiets aanschaft is het belangrijk om te kijken of de e bike gebruik kan maken van slimme trapondersteuning. De mate van de trapondersteuning wordt, als je eenmaal gestart bent met fietsen, bepaald door een sensor. Hoeveel ondersteuning jij nodig hebt tijdens het fietsen wordt bepaald door deze sensor. Deze sensor geeft de informatie door aan de motor van de e bike.

Stap op de fiets vanuit je eigen kracht

Ben je van plan om te gaan fietsen, dan is het aan te raden om de trapondersteuning laag of helemaal uit te zetten zodra je op de fiets wil stappen. Dit is ontzettend belangrijk omdat het natuurlijk niet de bedoeling is dat de fiets er met jou vandoor gaat.

Fiets vooral niet te hard

Dankzij de e bike gaat het fietsen een stuk gemakkelijker en vooral sneller. Het sneller gaan is dan voor vele een groot voordeel echter is het toch zeer aan te raden om he aan de snelheidslimiet te houden.Op sommige plekken in het verkeer kan het ontzettend druk zijn en dus is het belangrijk om je e bike wel onder controle te kunnen houden.

Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven