Uitbaters verdienen goed: 10 euro voor een zitplek op het zonnige terras!

te 1jpg

Inwoners en toeristen van Sevilla, Spanje, staan versteld van het nieuwe beleid van een lokaal restaurant: 10 euro voor stoelen in de zon, terwijl stoelen in de schaduw gratis blijven.

Recensies op Olivepress onthullen dat meerdere restaurants extra kosten rekenen voor ‘premium stoelen’ in de zon, wat leidt tot toenemende online kritiek.

Een teleurgestelde toerist deelt haar ervaring waarbij ze niet in de zon mocht zitten zonder de toeslag van 10 euro. “Het stoorde me dat de helft van het zonnige terras leeg was,” merkt ze op.

Een lokale bewoner noemt het extra tarief ‘absurd’ en vreest dat dit toeristen zal afschrikken. “Sevillanos houden van onze stad,” voegt hij eraan toe.

“Dit beschouwen we als gebrek aan respect voor toeristen die hier komen om geld uit te geven,” verklaart een andere inwoner. De verontwaardiging in de stad groeit.

“Als ze me 10 euro vragen voor een stoel, neem ik de hele tafel mee naar huis,” grapt een andere inwoner.

Er is een groeiende online discussie waar inwoners opheldering eisen van restaurants over het reserveren van zonnige plekken tegen betaling van 10 euro per stoel.

Op dit moment is het onduidelijk hoeveel restaurants in Sevilla deze toeslag in rekening brengen. Toekomstige bezoekers van de stad wordt geadviseerd om van tevoren online te controleren welke restaurants extra kosten kunnen rekenen.

1. Te belachelijk voor woorden.
2. Schaduwplekje is dan wel weer gratis
3. Zo’n terras sla ik wel over
4. Dat dit uberhaupt zomaar kan…
5. Niet normaal dit!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven