We maken vaak deze fout: Bewaar deze spullen niet onder de gootsteen!

gootjpg

Onder de gootsteen stapelen we vaak een overvloed aan schoonmaakmiddelen, doeken, borsteltjes en andere benodigdheden die tijdelijk geen andere opbergplek hebben.

Het lijkt op een soort opslagplaats voor diverse spullen. Echter, het is verstandig om sommige items niet onder de gootsteen te bewaren.

Het lijkt logisch om al onze schoonmaakmiddelen juist onder de gootsteen op te bergen, gezien de nabijheid van water en de handige plek. Onderzoek toont echter aan dat dit niet altijd de meest geschikte keuze is.

Het is niet verstandig om chemische schoonmaakmiddelen zoals ammoniak of wasbenzine binnen handbereik van kleine kinderen of huisdieren te plaatsen.

Bij voorkeur niet op een laag niveau. Indien deze producten niet goed zijn afgesloten, kunnen ze ongewenste reacties veroorzaken bij contact met andere middelen. Het is veiliger om ze op een hogere locatie te bewaren, zoals in een schuur of berging.

Ook spullen die snel bederven of gevaarlijk kunnen zijn, verdienen een meer passende opbergplek.

Plaats geen brandbare voorwerpen zoals spuitbussen en verfpotten in het kastje onder de gootsteen.


De nabijheid van het fornuis kan gevaarlijke situaties veroorzaken bij gasgebruik, wat resulteert in mogelijke branden. Het voorkomen van brand in huis is van groot belang.


Houd er rekening mee dat waterleidingen direct boven dit kastje lopen, waardoor bij verstoppingen of lekkages water het kastje kan binnendringen.


Vermijd het bewaren van wc-papier of keukenrollen in dit kastje, aangezien dit niet ideaal is. Een voorraadkast is een betere opbergplek hiervoor.


Hetzelfde geldt voor elektrische apparaten; ondanks dat het handig lijkt om bijvoorbeeld een broodrooster of tostiapparaat daar op te bergen, kan vocht leiden tot roestvorming.


Als huisdieren toegang hebben tot het kastje en handig genoeg zijn om het deurtje te openen, kunnen ze in contact komen met potentieel gevaarlijke producten.


Het is verstandig om aantrekkelijke dierensnacks op een hogere plek te bewaren, zoals zelfgemaakte hondenkoekjes, en om chemische schoonmaakmiddelen elders, bijvoorbeeld in een schuur of berging, op te bergen.


Het is geen goed idee om dierenvoeding in dit kastje te bewaren, aangezien de schoonmaakmiddelen het voedsel kunnen aantasten en de geuren kunnen mengen. Dus is het raadzaam om dierenvoeding op een veilige plek te bewaren.


Je zou kunnen denken dat het kastje beter leeg kan blijven, maar dat is niet noodzakelijk.


Dagelijkse benodigdheden zoals afwasmiddel, vaatwastabletten, schoonmaakdoekjes en de afwasborstel kunnen veilig in dit kastje worden bewaard.

Instructie om aandachtig te blijven met gevaarlijke en ontvlambare substanties en ervoor te zorgen dat alles correct afgesloten is.

1. Moet eerlijk toegeven… Ook ik doe het dus helemaal fout.
2. Wat niet in het kastje hoort te staan, heb ik dus wel staan.
3. Nooit bij stil gestaan om heel eerlijk te zijn.
4. Benieuwd of jij het ook fout doet…?
5. Beste lijst van wat niet in het gootsteenkastje hoort!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven