Glennis Grace kan optreden op jouw feest: De kosten voor een half uur optreden!

WhatsApp Image 2024 05 15 at 071454 1jpg

Met de geboortenaam Glenda Batta en geboren op 19 juni 1978 in Amsterdam, heeft Glennis Grace zich ontwikkeld tot een prominente Nederlandse zangeres.

Ze staat bekend om haar buitengewone talent om zowel in het Nederlands als in het Engels te zingen, waardoor ze niet alleen in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten, grote bekendheid heeft verworven.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon op jonge leeftijd; toen ze slechts 11 jaar oud was, trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze werd gepresenteerd door niemand minder dan Audrey Hepburn en de aandacht trok van Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Zijn bewondering voor haar talent was zo groot dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Op

Op haar 16e schitterde Glennis in de Soundmixshow met haar vertolking van Whitney Houston’s “One moment in time” en kwam als winnares uit de bus.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

In 2005 zette Glennis een grote stap in haar carrière door deel te nemen aan het Nationaal Songfestival met de ballade “My impossible dream”, waarmee ze won en Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Vervolgens werkte ze samen met Evert Abbing aan haar Nederlandstalige album, een nieuwe uitdaging gezien haar eerdere focus op Engelstalige nummers, wat resulteerde in de release van de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Haar doorbraak kwam echter in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”, waarmee ze nationale bekendheid verwierf toen Wendy van Dijk, tijdens het programma „Life & Cooking”, emotioneel werd door haar uitvoering.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Dit markeerde een nieuwe fase in haar carrière met een unieke stijl die destijds door geen andere Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

In 2011 kreeg Glennis Grace erkenning als de Beste Zangeres van Nederland door onder andere Buma Stemra, na het zien van positieve veranderingen.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Na het winnen van “Van Popster tot Operaster” en het afronden van een vijfjarige conservatoriumstudie, werd Glennis Grace geprezen als de zangeres met de beste stem en techniek in Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

“One Night Only” is haar met platina bekroonde album dat werd uitgebracht na haar eerste soloconcert op 20 mei 2011. Daarnaast was ze te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Als je Glennis Grace wilt boeken voor een evenement, houd dan rekening met een starttarief van 8500 euro voor een optreden van een half uur.

Collega’s die minder zuiver zingen vragen veel meer!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven