Glennis Grace kan op jouw feest optreden: Dit kost het voor een halfuur!

WhatsApp Image 2024 05 10 at 143449jpg

Met haar geboortenaam Glenda Batta op 19 juni 1978 in Amsterdam, heeft Glennis Grace zich stevig gevestigd als een van de vooraanstaande Nederlandse zangeressen.

Bekend om haar indrukwekkende tweetaligheid, heeft ze zowel in het Nederlands als in het Engels gezongen, waarmee ze niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten grote bekendheid verwierf.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon al vroeg; op slechts 11-jarige leeftijd trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze gepresenteerd werd door Audrey Hepburn en opviel bij niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Hij was zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Op 16-jarige leeftijd vertolkte Glennis in de Soundmixshow het nummer “One moment in time” van Whitney Houston en kwam als winnares uit de bus.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

In 2005 nam Glennis een grote stap in haar carrière door deel te nemen aan het Nationaal Songfestival met het nummer “My impossible dream”. Ze won en vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Vervolgens nam ze met Evert Abbing haar Nederlandstalige album op, een nieuwe uitdaging gezien haar focus op Engelstalige nummers. Dit leidde tot de uitgave van de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Haar doorbraak kwam echter in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”, waarmee ze nationale bekendheid verwierf toen Wendy van Dijk emotioneel werd tijdens haar optreden in het programma “Life & Cooking”.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Er kwam een nieuwe fase in haar carrière met een unieke stijl die destijds door geen andere Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

De vruchten van deze verandering werden geplukt, want in 2011 werd Glennis Grace door onder andere Buma Stemra erkend als de Beste Zangeres van Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Ze was ook winnares van het populaire tv-programma “Van Popster tot Operaster” met het nummer “Habanera” en kreeg veel lof na een vijfjarige studie aan het conservatorium vanwege haar zangkwaliteiten en techniek in Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, welke opgenomen was tijdens haar eerste soloconcert. Daarnaast was ze te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Als je Glennis op een evenement wilt boeken, dien je een starttarief van 8500 euro te overwegen voor een optreden van een half uur.

Toch lekker verdienen in dertig minuten tijd!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven