Je kunt Glennis Grace boeken voor je feestje: Dit kost een optreden van een half uur!

WhatsApp Image 2023 08 07 at 175742jpg

De Nederlandse zangeres Glennis Grace, oorspronkelijk Glenda Batta geboren op 19 juni 1978 in Amsterdam, heeft zich stevig gevestigd als een van de vooraanstaande Nederlandse zangeressen.

Bekend om haar indrukwekkende tweetaligheid, heeft ze zowel in het Nederlands als in het Engels gezongen, waarmee ze niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten grote bekendheid verwierf.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon al vroeg; op slechts 11-jarige leeftijd trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze gepresenteerd werd door Audrey Hepburn en opviel bij niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Hij was zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

In de Soundmixshow op 16-jarige leeftijd vertolkte Glennis “One moment in time” van Whitney Houston en kwam als winnares uit de bus.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

Na haar overwinning op het Nationaal Songfestival in 2005 met “My impossible dream”, vertegenwoordigde Glennis Nederland op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Samen met Evert Abbing werkte ze aan haar Nederlandstalige album, wat een nieuwe uitdaging was gezien haar focus op Engelstalige nummers. Dit resulteerde in de release van “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Haar doorbraak kwam in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”, waardoor ze nationale bekendheid kreeg toen Wendy van Dijk emotioneel werd tijdens haar uitvoering in het programma “Life & Cooking”.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Een nieuwe fase in haar carrière werd gemarkeerd met een stijl die destijds door geen andere Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

De vruchten van deze verandering begonnen te groeien toen Glennis Grace in 2011 erkend werd als de Beste Zangeres van Nederland door onder andere Buma Stemra.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Met haar overwinning in het tv-programma “Van Popster tot Operaster” met het nummer “Habanera” en haar erkenning als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland na een vijfjarige studie aan het conservatorium, bleef Glennis Grace succesvol.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, opgenomen tijdens haar eerste soloconcert. Daarnaast was ze te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Als je Glennis wilt boeken voor een evenement, moet je rekening houden met een starttarief van 8500 euro voor een optreden van een half uur.

1. Is dit wel betaalbaar?
2. Dat is een fors bedrag zeg!
3. Dit is niet op te brengen.
4. Ik kan dat bedrag echt niet veroorloven, jij wel?
5. De prijzen worden steeds hoger.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven