Persoon wil aangesproken worden als genderneutrale clown

WhatsApp Image 2024 05 30 at 084015 2jpeg

De mogelijkheid om te kiezen wie je wilt zijn, brengt diversiteit met zich mee. Het is een stap die nog niet door iedereen volledig omarmd wordt, maar erkend wordt door de autoriteiten met betrekking tot meerdere genderidentiteiten, waardoor zelfs de optie bestaat om je gender te veranderen in officiële documenten.

Voor sommige mensen is het ontbreken van een vaststaande genderidentiteit een reden om genderneutraal te kiezen als identiteit. Het lijkt alsof er voortdurend nieuwe genderidentiteiten worden verkend en ontdekt.

Een opvallend figuur in dit gesprek is Tobi, die twijfelt over de gewenste genderidentiteit als man of vrouw.

Om die reden heeft Tobi de voorkeur om aangesproken te worden met ‘het’. Dit lijkt geen groot probleem, maar Tobi gaat echter nog een stap verder en drijft de grenzen op.

Tobi heeft de wens om

‘Het’ eigen unieke genderidentiteit wil erkenning ontvangen, en daarom eist Tobi dat ‘het’ gender officieel erkend wordt als één van de genders.

Tobi wil deze gender benoemen als De genderloze clown, vanwege de voorkeur voor een make-upstijl die eerder doet denken aan een clown dan aan standaard cosmetica.

Het opgemaakte gezicht straalt direct een clownachtige uitstraling uit, wat precies is wat Tobi wilt overbrengen.

De make-up straalt volgens Tobi voornamelijk feminisme uit, maar toch geeft Tobi aan dat de clownsmake-up een plezierig gevoel geeft en dat ‘ze’ zich eerder als een pop ziet.

“Het is een bron van plezier voor mij om op een clown te lijken. Mijn wens is om gezien te worden als een pop. Ik verlang er niet naar om aan een gender gehecht te worden. Ik ben anders samengesteld,” deelt Tobi mee.

@tobitopaz i never talk ab this and i just don’t want to be viewed as gendered and hate the idea that people don’t know so okay thank you #nonbinary #agender #nb ♬ original sound – tobi

1. Tobi streeft naar de officiële erkenning van haar gender.
2. Zij voelt zich niet serieus genomen…
3. Het roept vragen op over wat er precies is misgegaan…
4. Zij identificeert zich niet als hij of zij…
5. Erkenning voor de genderloze clown is essentieel

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven