Als men kijkt naar de ingrediënten, lijkt ketchup in eerste instantie een gezondere keuze dan mayonaise. Dit komt doordat ketchup wordt gemaakt van tomaten, die bekend staan om hun gezonde eigenschappen, en het vetvrij is.
Echter, als we de voedingswaarde bekijken, is de vraag of ketchup daadwerkelijk gezonder is dan mayonaise: wat is de beste keuze voor het eten van frietjes, met ketchup of met mayonaise?
Mayonaise bestaat voornamelijk uit olie, terwijl tomatenpuree de basis vormt voor ketchup. Een eetlepel mayonaise bevat doorgaans 100 kilocalorieën, terwijl eenzelfde portie ketchup slechts ongeveer 15 calorieën bevat.
Op basis van calorieën alleen lijkt ketchup de gezondere optie te zijn. Toch vertelt de samenstelling van de ingrediënten een ander verhaal.
Ketchup bevat namelijk aanzienlijke hoeveelheden suiker, wat afwezig is in mayonaise. In een lepel ketchup zit ongeveer één suikerklontje, wat niet gunstig is voor mensen die hun suikerinname willen beperken.
Aan de andere kant is mayonaise niet gunstig vanwege het hoge vetgehalte. Zo bestaat mayonaise voor maar liefst 70 procent uit vet.
1. Heel veel mensen komen met het verkeerde antwoord!
2. Het blijkt dat veel mensen er naast zitten!
3. Antwoord op een veelgestelde vraag!
4. Het merendeel van de mensen komt met het verkeerde antwoord!
5. De vraag die heel veel mensen zichzelf stellen!