Nooit geweten! Deze fout maken we allemaal tijdens het wassen

Hoewel het misschien handig lijkt om je handdoeken en theedoeken samen in de wasmachine te stoppen, wordt het door experts afgeraden.

We zullen uitleggen waarom apart wassen een betere optie is. Een schoonmaakprofessional, geciteerd door Better Homes and Gardens, adviseert om verschillende soorten handdoeken apart te wassen.

Dit omvat handdoeken die in de keuken worden gebruikt, maar ook die voor je gezicht, lichaam en handen.

Het advies dat het gezamenlijk wassen van handdoeken en theedoeken het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen verhoogt, klinkt misschien ongebruikelijk terwijl velen alles tegelijk in de wasmachine doen, maar het heeft een goede reden.

De schoonmaakexpert benadrukt dat het gezamenlijk wassen van handdoeken en theedoeken het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen verhoogt.

Hierdoor roept de vraag: “Elimineert het wasprogramma dan niet de bacteriën?” Het antwoord hangt af van de was temperatuur en de hoeveelheid wasmiddel.


In plaats van te wassen met te koud water en onvoldoende wasmiddel, kan dit resulteren in minder schone was dan gedacht.


Om deze reden is het aanbevolen om handdoeken en theedoeken apart te wassen. Handdoeken kunnen het best op negentig graden gewassen worden, terwijl voor theedoeken een temperatuur van veertig graden wordt aanbevolen.


Bovendien is het verstandig om handdoeken uiterlijk na vier dagen gebruik te wassen om optimale hygiëne te waarborgen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven