Deze fout maken we allemaal wanneer we onze kleding drogen: Niet meer doen dus!

Voor velen is het normaal om wasgoed binnenshuis te drogen, maar recent onderzoek toont aan dat dit mogelijk niet zo gezond is als gedacht.

Automatische concepten

Wasgoed dat binnenshuis wordt gedroogd kan namelijk tot wel twee liter vocht per kamer genereren, wat ongewenste gevolgen kan hebben.


Het overmatige vocht dat ontstaat door het binnenshuis drogen van wasgoed, zorgt voor ideale omstandigheden voor schimmelgroei en een toename van huisstofmijtpopulaties.

Mensen met allergieën, zoals hooikoorts en astma, kunnen met name bezorgd zijn over dit laatste.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op dit onderwerp en praktische tips delen voor het drogen van wasgoed.

Huisstofmijt is een veelvoorkomend allergeen dat vaak wordt aangetroffen in huisstof. Deze microscopische insecten vermenigvuldigen zich snel, vooral in vochtige omgevingen, wat allergische symptomen kan veroorzaken.

Mensen met een verzwakt immuunsysteem lopen een verhoogd risico.

Om het risico te minimaliseren, is het aan te raden om het wasgoed buitenshuis te drogen, waar natuurlijke elementen zoals zon en wind kunnen helpen bij het verwijderen van vocht.

Het drogen van wasgoed buitenshuis biedt niet alleen voordelen voor het voorkomen van schimmel- en mijtgroei, maar draagt ook bij aan een gezondere leefomgeving in het algemeen, iets wat we allemaal nastreven.

Zelfs als je geen tuin of balkon hebt en gedwongen bent om binnen te drogen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ruimte goed geventileerd is.

Een eenvoudige manier om dit te doen is door een raam open te zetten. Als dat niet mogelijk is, kan het gebruik van een luchtontvochtiger helpen om de vochtigheidsgraad te verminderen.

Naast het vermijden van binnenshuis drogen, zijn er ook algemene tips voor het verzorgen van je wasgoed die je kunt overwegen.


Het kan bijvoorbeeld helpen om witte kleding te drogen in direct zonlicht om ze nog witter te maken. Let er echter op dat je de was op tijd weghaalt om te voorkomen dat de weefselvezels beschadigd raken door de zon.


Voor broeken is het handig om ze op te hangen aan de broekspijpen, omdat het gewicht van de broek kan helpen om kreukels glad te strijken.


Voor zwaardere kledingstukken zoals jassen is het raadzaam om ze op twee kleerhangers te hangen om vervorming te voorkomen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven