Volgende maand komt FIFA met een roze kaart: Dit is de bedoeling!

WhatsApp Image 2024 05 24 at 070645jpg

Er staat een verrassing te wachten op voetbalfans: volgende maand zal er een nieuwe kleur kaart beschikbaar zijn in het bekende spel, namelijk de roze kaart. In dit artikel wordt de functie van deze toevoeging uitgelegd.

Tot nu toe waren er in het voetbal slechts twee kaartkleuren: geel en rood. Maar binnenkort komt daar een derde kleur bij, namelijk roze.

Tijdens de aankomende Copa América zal voor het eerst de roze kaart worden gebruikt. Dit biedt trainers de mogelijkheid om een extra wissel toe te passen wanneer een speler een hoofdblessure oploopt.

Sinds het begin van beperkte mobiliteit kunnen trainers vijf maal per wedstrijd wisselen. Met de roze kaart wordt dit aantal uitgebreid naar zes bij een hoofdblessure.

Als een scheidsrechter besluit de roze kaart te tonen, dan wordt er een extra wissel toegestaan om de geblesseerde speler te vervangen. Het hoofddoel van deze maatregel van FIFA is om de spelers beter te beschermen.

Trainers die van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dienen dit door te geven aan de arbitrage. Het is een nieuwe stap om de gezondheid en veiligheid van spelers te waarborgen.

De speler dient vervolgens naar de kleedkamer te gaan.


Soms maken Zuid-Amerikaanse voetballers theatrale valpartijen, wat heeft geleid tot maatregelen van FIFA om misbruik van de roze kaart te voorkomen.


Binnen 24 uur na het trekken van de kaart, moet de medische staf een formulier ondertekenen waarin de opgelopen blessure wordt bevestigd.


Om fraudegevallen te voorkomen, is deze regel ingesteld, hoewel absolute uitsluiting van misbruik nooit gegarandeerd kan worden.


Vanaf 21 juni zal de roze kaart voor het eerst gebruikt kunnen worden tijdens de komende Copa América.


Laten we hopen dat het gebruik van de kaart beperkt blijft om hoofdblessures te voorkomen. Maar vanaf die datum kan de kaart getoond worden indien nodig.


1.De reden waarom de FIFA deze maatregel gaat invoeren:
2. Uiteraard komen er wel scherpe regels bij kijken
3. Het doel van deze maatregel is om spelers beter te beschermen.
4. Bij deze wedstrijd zal de kaart voor het eerst ingezet kunnen worden.
5 Er zitten uiteraard haken en ogen aan vast!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven