John van den Heuvel over groot verlies: ‘Soms word je overvallen door het verdriet’

Tijdens een recente aflevering van “De Geknipte Gast” toonde misdaadjournalist John van den Heuvel een verrassend kwetsbare kant van zichzelf.


Hij deelde zijn diepe persoonlijke tragedie die hem al tientallen jaren achtervolgt: het verlies van zijn dochter Kirsten, die in 1991 stilgeboren werd.


Dit verlies, dat nu meer dan dertig jaar geleden is, werpt nog altijd een schaduw over zijn leven. Van den Heuvel sprak met levendigheid over het moment van verlies.Onlangs leek het alsof het pas geleden gebeurde, toen hij dit deelde:


“Soms denk je dat je het verwerkt hebt, maar dan word je overvallen door het verdriet,” vertelde hij. Hij sprak over momenten waarop het verdriet hem onverwacht raakt, vooral op dagen die hem doen denken aan Kirsten.


Het jaar na deze tragedie was buitengewoon zwaar voor zowel John als zijn vrouw. Hoewel de geboorte van hun oudste zoon enige verlichting bracht, bleef het verdriet een constante factor.


Van den Heuvel gaf toe dat men ermee leert leven, maar het echt verwerken van zoiets nooit volledig lukt. Hij benadrukte dat ondanks zo’n verlies het toch mogelijk is om weer plezier in het leven te vinden.


De journalist zei: “Het is een proces van vallen en opstaan, waarbij je langzaamaan leert om weer vooruit te kijken.”

“Soms zijn er momenten, een liedje of een specifieke herinnering, waarop de pijn weer even intens is als in het begin.”

Dit openhartige interview geeft een ander beeld van de doorgaans stoïcijnse Van den Heuvel, en belicht de persoonlijke worstelingen waarmee hij heeft geworsteld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven