Moeder slaagt er niet in om oppas te vinden: Haar eisenlijst is te bizar voor woorden!

bs 1jpg

Als ouder is het belangrijk om een oppas te vinden voor je kinderen, een beslissing die een belangrijke stap is in het ouderschap.

Recentelijk is er veel aandacht besteed aan het onderwerp van oppas zoeken, vooral door een controversiële advertentie die een Amerikaanse moeder genaamd Tammy op Facebook plaatste.

In de advertentie beschreef ze uitvoerig de eisen die ze stelde aan een toekomstige oppas voor haar vier kinderen, variërend in leeftijd van 2 tot 7 jaar oud.

Deze opmerkelijke eisen hebben veel discussie en controverse opgeleverd vanwege hun strikte en specifieke karakter.

De advertentie stelt dat de oppas beschikbaar moet zijn van maandag tot vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur en soms ook in het weekend.

Belangrijk is dat de oppas uitstekend moet kunnen koken en huishoudelijke taken moet kunnen uitvoeren.

De moeder eiste dat de kandidaat ouder is dan 25, een masterdiploma bezit, geen sociale media gebruikt, niet drinkt of r00kt en geen tatoeages of piercings heeft.

Daarnaast moet de persoon minstens vijf jaar relevante werkervaring hebben en bereid zijn om een achtergrondcontrole en drgstest te ondergaan.

Deze uitgebreide lijst van eisen is opvallend, vooral gezien het voorgestelde salaris van ongeveer 200 dollar per week, wat neerkomt op ongeveer 6 dollar per uur.

Deze betalingsvoorwaarden en de opmerkelijke lijst van eisen hebben geleid tot veel kritiek en discussie op sociale media.

Vele ervaren oppassers hebben aangegeven dat ze nooit zouden werken voor zo’n laag bedrag gezien de hoge eisen van de baan.

Online deelde een lezer, werkzaam als oppas, het volgende mee: “Ik werk als oppas, maar voor dat bedrag zou ik dat nooit accepteren”.

Deze situatie belicht de complexiteit en uitdagingen waarmee ouders te maken krijgen bij het vinden van geschikte oppas.

Dit roept vragen op over wat redelijke verwachtingen en compensatie zijn voor dergelijke belangrijke zorgtaken.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven