Waarom het beter is om je eieren niet in de koelkastdeur te bewaren

WhatsApp Image 2024 05 07 at 150339jpg

Niet iedereen weet dat het eierrekje in de koelkastdeur geen ideale plek is om eieren te bewaren.

Het openen van de koelkastdeur kan de temperatuurvariaties veroorzaken die de kwaliteit van eieren kunnen aantasten.

Expert Vlatka Lake van Space Station bevestigt dat de wisselende temperaturen de houdbaarheid van eieren sterk kunnen verminderen. Maar maak je geen zorgen, er is een simpele oplossing voor dit probleem.

Het beste is om eieren in de originele verpakking achterin de koelkast te bewaren waar de temperatuur het meest stabiel blijft.


Een gunstig aspect van deze werkwijze is dat de eieren minder onderhevig zijn aan wisselende temperaturen, wat resulteert in een langere houdbaarheid en een verminderd risico op bacteriegroei.


Ondanks dat het niet direct zichtbaar is hoeveel eieren je nog hebt, weegt dit negatieve aspect niet op tegen de voordelen van een constante bewaartemperatuur.


Dus, wanneer je na het winkelen automatisch naar de koelkast grijpt om je eieren op te bergen, denk dan aan deze suggesties.


Met een kleine wijziging in hoe je je eieren bewaart, kan je de kwaliteit van je ochtendmaaltijd aanzienlijk verbeteren. Neem deze eenvoudige stap om ervoor te zorgen dat je eieren zo vers mogelijk blijven.


Ik heb ze er direct uitgehaald!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven