Slecht nieuws voor bezoekers Efteling: Het park wordt minder makkelijk bereikbaar!

eftjpg

Er zijn veranderingen in de prijzen van de Efteling, een van de meest bezochte pretparken in Nederland. Zowel de entreekosten als de prijzen van eten en drinken in het park zijn aanzienlijk toegenomen.

Voorheen konden bezoekers redelijk betaalbaar genieten van een dag vol sprookjes en achtbanen, maar nu moeten ze dieper in de buidel tasten dan voorheen.

De stijging van de prijzen is voornamelijk het gevolg van toenemende kosten voor productie, personeel en onderhoud, wat het budget van het park onder druk zet.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Deze trend is niet alleen te zien in de Efteling, maar ook in andere sectoren die gericht zijn op unieke belevingen en ervaringen.

Vanaf 2024 zal de prijs van een entreeticket voor de Efteling meer dan 50 euro bedragen, met een recente stijging van 6 procent.

De prijzen van flexibele toegangskaarten stijgen van 48 euro.

In vergelijking is de toegangsprijs van de Efteling gestegen naar 51 euro, hoger dan die van bekende Franse themaparken.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Ook zijn de prijzen voor consumpties gestegen. Een Lipton Ice Tea kost nu 4,30 euro in plaats van 3,90 euro, en een broodje Unox is verhoogd van 4,50 euro naar 5,50 euro.

Niet alleen zijn de dagkaarten duurder geworden, maar ook de jaarabonnementen hebben flinke prijsverhogingen ondergaan.

Met ingang van 11 juni zijn de nieuwe tarieven van kracht: het Classic-abonnement kost nu 225 euro per jaar, het Plus-abonnement 275 euro (voorheen 215 euro), en het Premium-abonnement is nu 390 euro.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Het goedkoopste abonnement biedt slechts toegang tot het park gedurende ongeveer 290 dagen per jaar; voor de overige dagen is een duurder abonnement vereist.

De eerder aangeboden voordelen van abonnementen, zoals kortingen op eten en drinken, zijn niet meer inclusief.

Onder bezoekers van het populaire pretpark de Efteling zijn de prijsstijgingen reden voor gemengde reacties.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Hoewel begrip getoond wordt voor de noodzaak van hogere prijzen vanwege stijgende operationele kosten, zijn er zorgen over de betaalbaarheid van een dagje Efteling voor veel gezinnen, wat de toegankelijkheid van het park kan beïnvloeden.

1. Voor heel veel gezinnen is dit toch wel een flinke domper.
2. Dit is voor heel veel mensen niet meer haalbaar
3. Dit is toch niet meer normaal!
4. Voor veel mensen in ons land is dit niet meer haalbaar.
5. Dit is gewoon te absurd voor woorden!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven