Efteling verandert veel per juni: Meer betalen voor drinken en snacks!

eftejpg

De populariteit van de Efteling als dagattractie blijft ongeacht de leeftijd hoog. De toegangsprijzen zijn echter aanzienlijk gestegen de afgelopen jaren, wat het voor gezinnen met een beperkt budget moeilijker maakt om te bezoeken.

De entree voor het park in Kaatsheuvel varieert tussen de 38 en 51 euro. Bovendien geldt er ook een tarief voor het parkeren van auto’s.

Na het wachten in rijen bij attracties krijgt men ongetwijfeld trek en zijn er diverse eetgelegenheden beschikbaar.

Normaal gesproken betaalt men meer voor eten en drinken tijdens een dagje uit. De prijzen in de Efteling waren al hoog, maar volgens Looopings worden deze nu verder verhoogd.

Voorheen kostte een flesje ice tea 3,90 euro, maar dit wordt nu 4,30 euro. Een klein blikje cola, fanta of cassis was eerder 3,70 euro en is nu 4,10 euro.

Zelfs een flesje water zal nu 3,70 euro kosten. Opvallend is dat zelfs Disneyland Parijs lagere prijzen hanteert voor deze producten.


“Loopings meldt ook andere prijsverhogingen. Een patatje speciaal stijgt met 50 eurocent naar maar liefst 4,40 euro.”


“En wie trek heeft in een broodje Unox moet diep in de buidel tasten, want dat kost nu 5,50 euro, een euro duurder dan voorheen.”


“Daarnaast gaan ook de prijzen voor abonnementen omhoog. Vorig jaar kostte een jaarkaart 215 euro. In januari van dit jaar werd die prijs verhoogd naar 250 euro. Vanaf 11 juni zijn er drie nieuwe abonnementsvormen beschikbaar:”


  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

“De forse prijsstijgingen zorgen voor veel kritiek onder bezoekers. Deel je mening op Facebook en zorg dat anderen op de hoogte zijn van deze veranderingen, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.”


1. Zo dat is even schrikken! Niet normaal zeg..
2. Zin in een broodje UNox? Nu niet meer!
3. Even een snack tussendoor met het gezin is niet meer te betalen!
4. Je eigen eten en drinkwaar meenemen is goedkoper
5. Wat een bedragen, schandalig!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven