Efteling onderzocht opnieuw vanwege controversiële pop: ‘Zorgen en kritiek’

WhatsApp Image 2024 05 17 at 103233jpg

Een bezoekster heeft recentelijk de aandacht gevestigd op een van de karikaturen in het park waar ze moeite mee heeft.


De attractie Monsieur Cannibale werd eerder weggehaald vanwege bezwaren van enkele bezoekers omtrent deze karikatuur.


De opvattingen over dergelijke kwesties zijn vaak verdeeld, te vergelijken met de discussies rondom Zwarte Piet en Sinterklaas.


Monsieur Cannibale bestond uit kookpotten waar bezoekers in zaten en ronddraaiden bij een grote gekleurde man met een pollepel door zijn neus en weinig kleding aan.


In 2020 tekenden meer dan 1500 mensen een petitie om de attractie te laten verwijderen. Inmiddels is Monsieur Cannibale vervangen door een andere attractie.


In het attractiepark is onrust ontstaan rondom een pop die lang geleden verkocht werd. Een Nederlandse vrouw heeft deze pop verworven dankzij donaties en voegt deze toe aan haar collectie karikaturen waar kritiek op is gekomen voor educatieve doeleinden.


De vrouw beschrijft de pop als een voorstelling van een Chinese man en merkt op: “Oh mijn god, zie hoe storend en vreselijk deze pop is. Let op de kenmerken: de kleding, de oren, ogen en tanden.”


De reacties op de vrouw zijn divers, variërend van steun tot kritiek van mensen die geen problemen zien in de betreffende pop.


De discussie rondom deze kwestie laat opnieuw zien hoe gevoelig en verdeeld meningen kunnen zijn als het gaat om culturele representatie.

Dame legt uit waarom ze niet tevreden is met deze karikatuur!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven