Efteling opnieuw bekeken door deze pop: ‘Hoe slecht en verschrikkelijk’

popjpg

De Efteling staat opnieuw ter discussie door een bezoekster die moeite heeft met een van de karikaturen in het park.

Eerder leidde de aanwezigheid van bepaalde karikaturen al tot het verwijderen van de attractie Monsieur Cannibale, vanwege bezwaren van enkele bezoekers.

De standpunten over dergelijke kwesties zijn vaak verdeeld, vergelijkbaar met discussies rond Zwarte Piet en Sinterklaas.

Monsieur Cannibale bestond uit grote kookpotten waar bezoekers in zaten en rondgedraaid werden, terwijl een fors gekleurde man met een pollepel door zijn neus, bijna zonder kleding, in het midden stond.

In 2020 hebben meer dan 1500 mensen een petitie ondertekend om de attractie te laten verwijderen. Inmiddels heeft de attractie plaatsgemaakt voor een andere ervaring.


In het attractiepark is er een pop die de aandacht heeft getrokken. Een Nederlandse vrouw heeft deze pop kunnen verkrijgen via donaties, om kritiek te verzamelen voor educatieve doeleinden.


De pop wordt geïdentificeerd als een Chinese man. De vrouw merkt op: “Oh my god, kijk hoe erg en vreselijk deze pop is. Kijk die letters, die outfit, die oren, de ogen en de tand.”


De vrouw ontvangt zowel steun als kritiek vanwege haar standpunt over de pop.


Dit debat benadrukt hoe verdeeld de meningen kunnen zijn over culturele representatie.

1. Het moet niet gekker worden
2. Het wordt steeds gekker
3. Wat een land leven we in
4. Dit slaat helemaal nergens op
5. Niet normaal dit

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven