Nederlanders niet blij met besluit Efteling over attractie vanwege klimaat

WhatsApp Image 2024 05 07 at 113833jpg

De Efteling trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van allerlei leeftijden die willen genieten van de betoverende sprookjeswereld vol avontuur en attracties, waaronder de historische stoomtrein.

Deze geliefde trein, een icoon van het park, heeft echter zijn laatste rondje gereden, aangezien de Efteling heeft besloten om deze attractie te verwijderen in het kader van klimaatbewustzijn.

Dit besluit heeft heel wat reacties losgemaakt onder de bezoekers en brengt de discussie over de toekomst van traditionele elementen in moderne pretparken aan het licht.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

De stoomtrein was vanaf de opening een vast onderdeel van de Efteling-beleving, geliefd om zijn rustgevende rit en nostalgische band met het verleden.

Zijn kenmerkende geluiden en romantische rookpluimen hebben een speciaal plekje veroverd in de harten van velen.

In de ogen van veel fans symboliseert het verdwijnen van de trein een afsluiting van een tijdperk en betreuren zij het verlies voor de authenticiteit van het park.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Volgens de directie van de Efteling is het schrappen van de stoomtrein een ecologisch verantwoorde keuze die past binnen hun duurzaamheidsstrategie.

“Met het weghalen van de stoomtrein nemen we een stap in de richting van een meer duurzame wereld,” verklaarde de woordvoerder van het park.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

De Efteling heeft plannen om nieuwe, meer milieuvriendelijke attracties te introduceren die minder schadelijk zijn voor het milieu.


Uitdagingen kunnen ontstaan wanneer het doel lovenswaardig is, maar bezoekers de maatregel als te drastisch ervaren.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Overwegingen worden opgeroepen over de combinatie van nostalgie en moderne duurzaamheid in de entertainment- en toerismesector tijdens het ecologische bewustzijn van vandaag.


Een uitdaging is om de juiste balans te vinden tussen het behoud van cultureel erfgoed en de verantwoordelijkheid voor onze planeet, zonder het ene ten koste van het andere te laten gaan.


Deze situatie benadrukt de groeiende nadruk op klimaatbewust gedrag, zelfs binnen de vrijetijdsindustrie, en brengt vragen naar voren over de kosten van dergelijke aanpassingen.


Het populaire pretpark is wederom in opspraak!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven