Efteling verandert veel in juni: Eten en drinken flink duurder!

eftejpg

Het blijft een feit dat de Efteling een populair pretpark is voor mensen van alle leeftijden. Het is echter jammer genoeg dat de ticketprijzen de laatste jaren fors gestegen zijn, waardoor gezinnen met een beperkt budget het park wellicht niet meer kunnen betalen.

Bezoekers van het attractiepark in Kaatsheuvel kunnen verwachten dat de entreeprijzen variëren tussen de 38 en 51 euro. Bovendien dienen ze extra kosten te betalen voor het parkeren van hun auto.

Na een lange tijd in de wachtrij te hebben gestaan voor attracties, kan het zijn dat bezoekers honger krijgen. Gelukkig zijn er verschillende eetgelegenheden beschikbaar op het terrein.

Over het algemeen is het bekend dat eten en drinken duurder zijn bij uitjes. Hoewel de prijzen voor eten en drinken in de Efteling al hoog waren, zullen ze volgens de website Looopings nu nog hoger liggen.

Voor een flesje ice tea betaalde men voorheen 3,90 euro, maar dit zal nu 4,30 euro kosten. Een klein blikje cola, fanta of cassis dat eerst 3,70 euro kostte, wordt nu verkocht voor 4,10 euro.

Zelfs een flesje water zal nu worden verkocht voor 3,70 euro. Het valt op dat zelfs Disneyland Parijs lagere prijzen hanteert voor deze producten.

Er zijn meldingen van prijsverhogingen bij Loopings. Bijvoorbeeld, een patatje speciaal is nu 4,40 euro, wat 50 eurocent meer is dan voorheen.

Als je zin hebt in een broodje Unox moet je nu 5,50 euro betalen, wat een stijging van een euro is ten opzichte van de vorige prijs.

Verder zijn de abonnementsprijzen ook gestegen. Vorig jaar was een jaarkaart 215 euro. In januari van dit jaar werd het verhoogd naar 250 euro. Vanaf 11 juni zijn er drie nieuwe abonnementsvormen beschikbaar:

  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

De aanzienlijke prijsverhogingen hebben geleid tot kritiek onder bezoekers. Het delen van meningen op Facebook kan anderen bewust maken van deze veranderingen en onaangename verrassingen voorkomen.

1. Zo dat is even schrikken! Niet normaal zeg..
2. Zin in een broodje UNox? Nu niet meer!
3. Even een snack tussendoor met het gezin is niet meer te betalen!
4. Je eigen eten en drinkwaar meenemen is goedkoper
5. Wat een bedragen, schandalig!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven