Een aantal goede en effectieve manieren om katten uit je tuin te houden!

In het voorjaar duiken we voorzichtig weer onze tuintjes in om alles klaar te maken voor de zomer. Het onkruid gaat er uit en de plantenbakken kunnen weer gevuld worden met zomergoed. Helaas leven er veel katten buiten en met een beetje pech kiezen ze jouw tuin als toilet. Ontlasting van katten in je gazonnetje is alles behalve fijn, laat staan katten die midden in de nacht lawaai maken. gelukkig zijn er vele effectieve manieren om katten uit je tuin te weren en deze zullen wij uiteraard delen met jullie.

Kattenoverlast, wat is dat eigenlijk?

Kattenontlasting vinden tussen de hortensia’s en andere prachtige planten en struiken, is absoluut niet fijn. Helaas kiezen katten altijd een voorkeursplek om hun behoefte te doen en als ze het ideale plekje bij jou hebben gevonden, dan is de kans groot dat ze terugkomen. Katten zijn netjes en graven hun ontlasting meestal keurig in, echter zie je je tuintje liever niet dienen als toilet.

Hoe kun je katten uit de tuin weren?

Het weren van katten uit de tuin klinkt niet zo heel moeilijk, echter valt dat nog behoorlijk tegen. Het belangrijkste is om de tuin zo ontoegankelijk als mogelijk te maken, denk hierbij bijvoorbeeld aan een schutting. Tevens kan een haag met stekels ook uitstekend werken of gaas aan de onderkant van de haag. Bij de meeste dierenwinkels, maar ook online zijn er tal van soorten gaas te vinden.

Planten die katten op afstand houden

Er zijn ook diverse planten te koop waar katten absoluut niet van houden, kortom ze hebben zelfs een hekel aan sommige planten. Allereerst zijn bodembedekkers raadzaam, dit omdat het dan voor katten wel heel erg lastig is om hun ontlasting te begraven. Met een bodembedekker is het voor de katten helaas niet meer mogelijk om hun boodschap te verdoezelen. Maar als je het helemaal goed aan wil pakken, plant je ook nog eens planten waar katten een hekel aan hebben. Zo hebben ze een hekel aan de vuurwerkplant en de ooievaarsbek, maar ook lavendel. Mocht je een plek vinden waar ontlasting begraven ligt, haal dit dan weg en poot op die bewuste plek uien.

Wat kun je veilig in de tuin strooien tegen katten?

Wanneer je in de Google balk ‘katten uit tuin weren’ intypt, zie je oneindig veel tis en adviezen, echter zijn ze niet allemaal aan te raden. Dat je katten uit de tuin wil verjagen is logisch, echter wil men wel graag rekening houden met andere dieren die in de tuin komen. Er zijn berichten te vinden waarin men het advies geeft om cacaodoppen in te zetten, echter zijn deze giftig voor honden. Wil je iets strooien in je tuin, kies dan voor koffiedik, knoflook en citroen- of mandarijnschillen. Tevens kun je het tuincentrum Ecostyle Kattenschrikkorrels en GreenGard vloeibare kattenschrik kopen, dit werkt ook uitstekend en is veilig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven