Een aantal effectieve tips om muizen uit je woning weg te jagen!

Thuis visite ontvangen is altijd leuk en gezellig, echter is het wat minder fijn als familie muis zichzelf heeft uitgenodigd. In de zomer zitten muizen het liefst buiten, echter wanneer het buiten wat kouder wordt, verblijven ze liever in een warmere ruimte. Muizen in huis is niet fijn en dus is het ontzettend belangrijk om etenswaar goed op te bergen en kruimels vooral op te ruimen. Zorg ervoor dat er niets te halen valt! Hieronder hebben we een aantal effectieve tips die jou kunnen helpen met het maken van een muisonvriendelijk huis.

Oude theezakjes

Muizen walgen van de geur van thee en dan vooral de geur van zwarte thee en muntthee. Als je last hebt van muizen in je woning is het raadzaam om gebruikte theezakjes neer te leggen op de plaatsen waar je je muizenkeutels bent tegenkomen. Heb je een huis dat vrij toegankelijk is voor muizen en wil je preventief handelen, leg dan een gebruikt theezakje op het aanrecht. Muizen hebben ook een heel aan de heur van muntplanten dus je zou ook een aantal takjes van de plant op het aanrecht neer kunnen leggen.

Opvullen van gaten en kieren

Muizen kunnen goed klimmen en kruipen door hele kleine gaatjes. Een gaatje van een halve centimeter breed is al genoeg. Kortom zonder enige moeite krijgen ze het voor elkaar om onaangekondigd naar binnen te sluipen. Mocht je gaten in je woning hebben dan zou je deze kunnen opvullen met staalwol of aluminiumfolie. Tevens is het belangrijk om spleten dicht te maken, dit kun je doen met een weringkit.

Inzetten van lokaas

Wil je van de muizen in je woning af, dan is het raadzaam om een lokaas in te zetten waar ze dol op zijn. Net zoals de mens heeft ook de muis een aantal favorieten. Muizen zijn dol op appel, kaas maar ook chocolade en pindakaas zijn favoriet. Dit lokaas zet je in als je de muis wil vangen met een valletje of lokdoos. Plaats een stukje brood met wat pindakaas in de muizenlokdoos of plaats deze op de val, de geur gaat de muis zeker uit zijn holletje lokken.

Kat

Katten als huisdier hebben is ontzettend gezellig en leuk maar het kan ook nog eens functioneel zijn. De meeste katten vinden muizen reuze interessant en zullen bij het zien van een muis de jacht openen. Toch komt het wel eens voor dat een kat helemaal geen interesse heeft in een muis en dan zal men iets anders moeten gaan inzetten. Wel is het er geluk dat muizen niet dol zijn op de heur van katten, een geur die zij al van een afstand kunnen waarnemen.

Geluidssignalen

Online maar ook in veel dierenwinkels zijn ultrasone apparaten te verkrijgen. Deze apparaten zenden geluidssignalen uit naar muizen, geluiden die wij mensen niet kunnen horen. De muizen zullen door het waarnemen van het signaal op de vlucht slaan, alleen is de vraag waar ze naar toe vluchten. Deze apparaten zijn het meest geschikt voor kleinere woningen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven