De EBU heeft meer informatie gegeven over de diskwalificatie van Joost Klein.

jjjpg

Recent heeft de European Broadcasting Union (EBU) haar verklaring over de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival aangescherpt.

De bevestiging van de organisatie over de verwijdering van Klein uit de competitie benadrukt dat zijn gedrag in strijd was met de regels voor een veilige werkomgeving voor alle medewerkers.

Na een “grondig intern onderzoek” met steun van het bestuur en de Eurovision Song Contest Reference Group, volgde de beslissing tot diskwalificatie, aldus de EBU.

Gezien de omstandigheden en het feit dat de zaak binnenkort naar de officier van justitie zou gaan, vond de organisatie het ongepast om Klein in de finale te laten deelnemen.

De EBU ontkracht de publieke perceptie van social media en bepaalde reacties, door te benadrukken dat deze niet overeenstemt met de getuigenissen van medewerkers en andere betrokkenen die zijn gedeeld met zowel de organisatie als de Zweedse politie.

Het lopende juridische proces heeft de EBU doen besluiten geen commentaar te geven op de zaak.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Formeel hebben de NPO en AvroTros bezwaar aangetekend tegen de diskwalificatie van Klein, waardoor de kwestie meer aandacht krijgt.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Joost Klein heeft door dit alles naam gemaakt, aangezien zijn nummer goed wordt gestreamd in verschillende landen.

Er is nog steeds veel onduidelijkheid over de ware toedracht, aangezien iedereen met een ander verhaal komt. Vooralsnog heeft Joost zelf nog niet gereageerd op de kwestie.

EBU vilt haar statement aan met deze nieuwe informatie!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven