Hoeveel driehoeken zie je op deze Donald Duck afbeelding?

dh 1jpg

Is het je ooit opgevallen hoe sommige puzzels veel ingewikkelder blijken te zijn dan ze op het eerste gezicht lijken? Neem bijvoorbeeld de ogenschijnlijk simpele taak van het tellen van vormen in een illustratie.

Je zou kunnen denken, “Hoe lastig kan dat zijn?” Maar wacht maar af, want de uitkomst kan behoorlijk verrassend zijn.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Stel je voor dat je een afbeelding te zien krijgt met de opdracht: “Hoeveel driehoeken zie je hier?” Het kan zijn dat je als eerste impuls snel een schatting wilt maken na een vluchtige blik op de tekening.

Maar de werkelijkheid is dat er aanzienlijk meer driehoeken verborgen zijn in zo’n schijnbaar eenvoudige illustratie. Het antwoord? Meer dan 50! Ja, je leest het goed. Het lijkt bijna ongelooflijk.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Voordat we de exacte hoeveelheid prijsgeven, is het essentieel om rustig de tijd te nemen. Ga rustig zitten en probeer ze stuk voor stuk te tellen.

Het is niet zo simpel als het lijkt.

Geef jezelf de tijd die je nodig hebt, er is geen haast bij.

Als je dacht dat er minder dan 50 driehoeken waren, moet ik je teleurstellen. Het gaat erom alle mogelijke combinaties en overlappende segmenten te zien die samen driehoeken vormen.

Het totale aantal driehoeken is… tromgeroffel… 78! Ja, 78 driehoeken zijn er verborgen in die ene tekening. Lag je in de buurt? Of komt dit als een verrassing?

Breinbreker: Hoeveel fouten weet jij te ontdekken in de afbeelding?

Deze formule helpt ons om het aantal mogelijke driehoeken te vinden. Stel je voor dat je een reeks stippen langs een boog hebt, vergelijkbaar met de punten van een ster.

Als we deze formule toepassen met bijvoorbeeld 6 stippen, kunnen we ontdekken dat er 78 verschillende driehoeken gevormd kunnen worden.


Deze specifieke uitdagingen vervullen niet slechts een vrijetijdsfunctie; ze bieden ook inzicht in de manier waarop ons brein vormen herkent en telt.

Dit raadsel zorgt voor hoofpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Het illustreert dat ogenschijnlijk eenvoudige zaken aanzienlijk complex kunnen zijn wanneer we er dieper op ingaan.


1. Het enige juiste antwoord kan nogal verrassend zijn!
2. Het enige juiste antwoord lijkt bijna onmogelijk.
3. Heel goed kijken en heel goed nadenken!
4. Velen mensen komen met een verkeerd antwoord!
5. Hoeveel driehoeken tel jij?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven