Joost Klein toch niet gediskwalificeerd: ‘Wat weten zij dat wij niet weten?’

josstjpg

Goed nieuws voor Joost Klein: hij is hersteld in zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival van volgend jaar. Na een tijdelijke uitsluiting is de eerdere diskwalificatie teruggedraaid.

Tijdens een interview met de Zweedse radiozender P4 heeft Jean Philip De Tender, het hoofd van de EBU, bevestigd dat Joost Klein opnieuw mag meedoen.

Dit verrassende besluit valt samen met een lopende zaak in Zweden waarbij Joost betrokken is in verband met een incident met een cameravrouw.

Ondanks het incident heeft de EBU aangegeven dat Klein volgend jaar kan terugkeren, op voorwaarde dat AVROTROS hem selecteert als kandidaat voor Eurovisie 2025.

De mogelijke deelname van Nederland aan het songfestival van volgend jaar is nog onzeker, aangezien AVROTROS wacht op enkele structurele aanpassingen van de EBU voordat een besluit wordt genomen.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Inmiddels overwegen ook Zwitserland en Luxemburg deelname aan het songfestival te stoppen.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Hoewel de Tender aangeeft dat tot op heden geen enkel land officieel heeft teruggetrokken en de deadline voor besluiten eind september is.

Recentelijk heeft de EBU het langverwachte rapport over het songfestival van 2024 vrijgegeven, waarin een nieuwe rol wordt geïntroduceerd: de ESC-director, die zal zorgen voor een gestroomlijnde uitvoering van het evenement.

Interessant is dat het rapport geen inzage geeft in klachten van onder andere winnaar Nemo en zangeres Bambi Thug, en evenmin de diskwalificatie van Joost Klein toelicht.

Volgens Aran Bade van RTL Boulevard wordt het rapport vooral gezien als een herhaling van bekende zaken.

1. Dit is toch eigenlijk de omgekeerde wereld.... 2. EBU komt met bijzonder nieuws terwijl er nog een zaak loopt 3. Bijzonder dat de EBU met deze mededeling komt... 4. Velen zetten vraagtekens bij de beslissing van de EBU 5.

Op X wordt op sociale media door sommigen de beslissing van de EBU om Joost Klein weer toe te laten in twijfel getrokken vanwege de lopende juridische kwestie in Zweden.

1. Bijzondere mededeling van de EBU.. 2. Dit is toch een beetje de omgekeerde wereld… 3. Velen zetten vraagtekens bij deze beslissing. 4. Toch vreemd daar eer nog een zaak loopt in Zweden… 5. Nadere toelichtingen ontbreken in het rapport

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven