Nieuwe verdachte details over penalty: Hoe is dit gebeurd?

ssjpg

“Het EK voetbal nam een onverwachte wending toen Oranje op een controversiële manier werd uitgeschakeld. Het leek erop dat het duel zou eindigen in een 1-1 gelijkspel en een verlenging, totdat Ollie Watkins de droom van Nederland verpestte.”

“Na afloop draaide alles om ‘de strafschop’. De scheidsrechter, die al onder vuur lag vanwege een verleden met een omkoopschandaal, kende een twijfelachtige penalty toe aan de Engelsen die uiteindelijk doorslaggevend werd.”

“Op sociale media zijn beelden opgedoken waarop te zien is dat Bukayo Saka voorafgaand aan het contact tussen Denzel Dumfries en Harry Kane hands maakte.”

“De VAR negeerde dit incident echter volledig en weigerde het te beoordelen. Bovendien verliet Kane eerst het stadion voordat hij door Dumfries werd geraakt, wat de beslissing nog vreemder maakte.”

“De reacties uit de voetbalwereld zijn vol ongeloof. Oud-scheidsrechter Manuel Gräfe verwoordt het treffend als ‘een harde klap voor alle scheidsrechters met integriteit’, hij beschuldigt indirect Zwayer van partijdigheid.”

In Engeland heeft de beslissing voor ophef gezorgd. Gary Neville, voormalig topvoetballer, noemt het een ‘disgrace’, terwijl zelfs de Engelse fans moeite hebben met de toegekende penalty.

Tijdens de persconferentie uitte bondscoach Ronald Koeman zijn frustratie en betoogde dat het voetbal ‘kapot gaat door dit soort beslissingen’.

Virgil van Dijk was ook boos, maar koos ervoor zich terughoudend op te stellen om verdere problemen te voorkomen.

Naast de omstreden strafschop waren er nog twee andere discutabele beslissingen voorafgaand aan de winnende goal van Watkins. Eerst kreeg Engeland een doeltrap terwijl Nederland recht had op een corner.


Na een korte tijd werd Cody Gakpo onterecht afgefloten voor een vermeende overtreding, wat resulteerde in een doelpunt voor de Engelsen.


Om samen te vatten: twee foute beslissingen, een niet opgemerkte handsbal en een onterecht gegeven strafschop leidden tot de nederlaag van Nederland. Dit roept de vraag op: hoe kon dit gebeuren?

1. De voetbalwereld spreekt zich steeds meer uit.
2. Ook in Engeland is er onvrede ontstaan en begrijpt men het niet…
3. Grote vraagtekens bij deze specifieke details!
4. Dit maakt de beslissing nog vreemder..
5. Al met al is dit onbegrijpelijk!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven