De magie van matcha: Meer dan alleen een trend.

Van lattes tot gezichtsmaskers en desserts, matcha is overal. Maar wat is deze groene poeder nu echt en waarom zweren zoveel vrouwen erbij?

  • Energie zonder de crash: Matcha bevat cafeïne, maar in tegenstelling tot koffie, geeft het een geleidelijke energieboost zonder de plotselinge crash. Dit komt door het aminozuur L-theanine in matcha dat zorgt voor een langzame afgifte van energie.
  • Ontgifting op zijn best: De heldergroene kleur van matcha komt van chlorofyl, een pigment dat helpt bij het ontgiften van het lichaam. Het verwijdert zware metalen en andere schadelijke opbouw, wat resulteert in een helderdere huid en een betere algehele gezondheid.
  • Metabolisme booster: Matcha kan helpen bij gewichtsverlies door het metabolisme te versnellen. Het verhoogt de thermogenese (de snelheid waarmee ons lichaam calorieën verbrandt) van 8-10% naar 35-43%.

Het is duidelijk dat matcha veel meer is dan alleen een mooie groene kleur in je latte. Of je het nu drinkt of gebruikt in recepten, de voordelen van matcha zijn talrijk en zeker de moeite waard om te verkennen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven