Catherine Keyl heeft drastisch besluit genomen: ‘Het is genoeg mijn leven is klaar’😲🙏

Catherine Keyl heeft gezien hoe haar vader moest lijden en dit is iets wat zij zichzelf wil besparen en dus ondernam ze actie.

Voor het geval dat ze hulpbehoevend of ernstig ziek wordt, heeft de presentatrice alles tot in de puntjes geregeld. ‘Dan is het klaar, dan hoeft het leven voor mij niet meer,’ aldus Keyl aan Story.

‘Ik ben altijd een onafhankelijke vrouw geweest. En dat blijf ik tot aan mijn do0d,’ vertelt Catherine. ‘Ik wil zelf over mijn lot beslissen.

Dus ook over mijn do0d. Om die reden ben ik lid geworden van coöperatie Laatste Wil en zal er, wanneer dat nodig is, euthanas!e gepleegd worden.’

‘Ik heb het bij mijn vader gezien die in het ziekenhuis lag toen zijn beide benen waren geamput&erd. Hij wilde niet meer leven.

Een leven zonder benen was voor hem geen gelukkig leven. Waarom geven ze mij geen spuitje? vroeg hij aan mij. Ik begreep hem wel. Hij zou zo afhankelijk van anderen worden.

Ik heb de artsen toen gevraagd of hij een spuitje zou kunnen krijgen. Maar ik kreeg als antwoord dat zij mensen kenden die ook zonder benen een gelukkig leven hebben.

Ze wilden niet aan mijn vaders verzoek meewerken.’ Haar vader koos er vervolgens voor om niet meer te eten en sloot uiteindelijk zijn ogen. Voor Keyl het moment om alles voor zichzelf te gaan regelen.

Ik ben een vrouw alleen, heb geen partner en geen kinderen. Er is wel wat familie, maar die ga ik echt niet belasten wanneer ik zorg nodig heb.

Ik heb een heerlijk huis waar ik graag wil blijven wonen. Wanneer dat niet meer kan, hoeft het leven voor mij ook niet meer.

Ik pas ervoor om naar een verzorgingshuis te gaan. Dat ik door anderen verzorgd moet worden terwijl ik altijd zo onafhankelijk ben geweest… Dan is het klaar.

Hetzelfde geldt voor als ik [email protected] krijg en de arts zou zeggen dat ik door chem0 extra jaren zou krijgen. Ook dan zeg ik: Het is genoeg. Mijn leven is klaar.’

Auteur

Scroll naar boven