Samen met de buren het EK op straat kijken? Dit zijn de regels!

ekpng

Overweeg je om met vriendelijke buurtgenoten het EK te volgen op een groot scherm in een openbare ruimte?

Houd er rekening mee dat er specifieke regels zijn die nageleefd moeten worden. Het is belangrijk om te weten dat een tv-licentie vereist is voor zulke evenementen, zoals benadrukt wordt door gemeenten.

Drama in Eindhoven: Hooligans compleet losgegaan op voetballende kinderen!

Vele mensen willen graag samen de wedstrijden van het Nederlands Elftal ervaren, maar zonder de juiste vergunning kunnen er problemen ontstaan.

Wat zijn precies de regels en wat is wel toegestaan en wat niet? Jeroen van Eijndhoven, woordvoerder van de gemeente Rijswijk, legt uit:

”Bij het plaatsen van een groot scherm in de openbare ruimte om het EK te bekijken, moet een vergunning worden aangevraagd bij Videma.”

”Dit is vereist voor grote schermen die vaak in uitgaansgebieden worden geplaatst waar honderden mensen naar kijken. Voor het bekijken op een tv, laptop of tablet is geen vergunning nodig.”

Drama in Eindhoven: Hooligans compleet losgegaan op voetballende kinderen!

Tijdens het Europees Kampioenschap voeren gemeenten strikte controles uit om ervoor te zorgen dat de regels worden nageleefd en dit is belangrijk om boetes te voorkomen.

Zorg ervoor dat je de vereiste vergunningen op tijd regelt als je van plan bent om zorgeloos te genieten van het Nederlands Elftal op een groot scherm buiten.

Bron: Omroep West

1. Het niet naleven van deze regels kan leiden tot boetes!
2. Gemeenten voeren strikte controles uit!
3. Let goed op want er zijn specifieke regels!
4. Vele mensen zijn niet op de hoogte van deze regels.
5. De regels: Dit mag wel en dit mag juist weer niet!
3.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven