Veel boze bezoekers van de Keukenhof delen video’s op TikTok!

WhatsApp Image 2024 05 10 at 153120 1jpg

Diverse bezoekers van Keukenhof in Lisse hebben recentelijk video’s gedeeld op sociale media waarin ze hun teleurstelling uiten over hun ervaring.

Zij deelden beelden van verwelkte bloemenvelden en uitgebloeide planten, met bijschriften zoals “Naar de Keukenhof en het meeste is al dood”.

Velen van hen uitten hun teleurstelling over wat eigenlijk een vrolijk en kleurrijk uitje had moeten zijn.

Op platforms zoals TikTok delen mensen hun ervaringen, waarbij ze opmerkingen maken zoals “Was toch geen succes” en adviezen geven zoals “Pro tip: ga niet naar Keukenhof in mei.”

Reacties variëren van spijt over de besteding van hun geld tot grappige opmerkingen verwijzend naar de staat van de bloemen, zoals “Kerkenhof”.

Hoe sommige bezoekers suggereren om in april te bezoeken voor de volle bloei, wordt de kritiek ontoereikend geacht.

Het Keukenhof-team heeft interactie gehad met Omroep West om de weersafhankelijkheid van de bloei te verklaren.

Via hun website informeert Keukenhof bezoekers over de bloemenstatus via een speciaal ‘bloeibericht’.

Naar aanleiding van het warme weer en de overvloedige regenval van de afgelopen periode, is gemeld dat er minder bloemen in bloei zijn.

De boodschap van de woordvoerder is dat het park nog steeds een aantal bloeiende soorten heeft, met sommige perken die al uitgebloeid zijn of gesnoeid zijn.

Er wordt voortdurend gewerkt aan het onderhoud en het toevoegen van nieuwe bloemen in het park, met speciale aandacht voor het bloemenmozaïek naast het Oranje Nassau paviljoen dat nog steeds bloeit.

Deze laatste week van het seizoen, die wordt afgesloten met Moederdag, biedt nog steeds gelegenheid om te genieten van de laatste bloemenpracht.

Er is geen bevestiging of bezoekers direct hebben geklaagd bij Keukenhof, maar het park benadrukt dat zij hun best doen om bezoekers vooraf goed te informeren over de te verwachten bloei.

@crunchiedonut Pro tip: dont go to Keukenhof in May 👍 #keukenhof #holland ♬ original sound – Jilly Isabella

De beelden die online zijn verschenen zijn niet heel fraai!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven