Hoe vaak moet je jouw bh wassen? Je zult verrast zijn!

bhjpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe vaak je je beha’s wast? Draag je dagelijks een nieuwe beha of houd je dezelfde beha een week of langer aan?

Op social media woedt momenteel een discussie over dit onderwerp, gestart door een Britse vrouw die verbaasd was dat haar vriendin zo zelden haar beha wast.

Dit debat kan tot verrassende inzichten leiden over onze wasgewoonten. Hoewel velen dagelijks hun ondergoed wassen, verschilt de frequentie waarop beha’s gewassen worden aanzienlijk.

Sommige vrouwen gooien hun beha’s na elk gebruik in de was, terwijl anderen ze slechts eenmaal per maand wassen.

De conversatie kreeg op TikTok extra aandacht nadat de Britse Desyr onthulde dat haar vriendin haar beha maar één keer per jaar wast, wat resulteerde in duizenden views en vele reacties. Desyr is benieuwd naar de opvattingen van andere vrouwen.

Terwijl sommigen wekelijks hun beha wassen, laten anderen de tijd tussen wasbeurten oplopen tot een maand.

Als het warm is of na intensieve lichaamsbeweging, overwegen sommige vrouwen om hun beha vaker te wassen. Wat is de juiste aanpak hiervoor?

Deskundigen raden aan om beddengoed minstens eenmaal per week te wassen om allergenen te verminderen. Hoe zit het dan met beha’s, die we dagelijks gemiddeld twaalf uur dragen?

Vanessa de Vusyt, PR-manager bij Belgische lingeriemerken, legt uit dat over het algemeen beha’s na ongeveer twee tot drie keer dragen gewassen moeten worden.

“Het is niet hygiënisch om te lang te wachten, omdat beha’s direct zweet opnemen onder de oksels,” aldus Vanessa. De frequentie van wassen kan ook variëren afhankelijk van iemands zweetproductie, vooral in de zomer.

Vanessa merkt op dat sommige vrouwen denken dat hun beha’s sneller slijten door ze vaak te wassen, maar dit hangt sterk af van het aantal beha’s dat ze bezitten en de wasmethoden die ze gebruiken.

Door een goede voorraad beha’s te hebben en het juiste wasprogramma te kiezen, bijvoorbeeld fijnwas op 30 graden, kunnen beha’s lang meegaan.

Het advies is om beha’s na het wassen open en plat op te bergen, om zo de levensduur te verlengen.

Dus, hoe vaak je je beha’s moet wassen, hangt af van je persoonlijke gewoonten en activiteitenniveau.

Regelmatig wassen is zowel hygiënisch als bevorderlijk voor de duurzaamheid van je beha’s, en het helpt ook allergenen te verminderen.

Voordat je twijfelt over een wasbeurt, onthoud het advies van Vanessa: “Hoe vaak was jij je beha?”

Het onderwerp zorgt online voor discussies!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven